מתכון לקרפ צרפתי
מתכון לקרפ צרפתי ביתי טעים במיוחד
מצרכים:
- 1 כוס קמח
- 2 ביצים
- 1 כוס חלב
- 2 כפות חמאה
- 1 כף סוכר
- 1/4 כפית מלח
- חמאה או שמן לבישול
- תוספות לקרפ (נוטלה, חמאת בוטנים, פירות טריים, קצפת, סירופ מייפל וכו')
הוראות הכנה:
- בקערת ערבוב גדולה מערבבים יחד את הקמח, הביצים, החלב, החמאה הסוכר והמלח עד שמקבלים בלילה חלקה ואחידה. אפשר גם להשתמש בבלנדר אבל זה ממש לא חובה.
- אפשר לתת לבלילה לנוח כ-15-20 דקות בטמפרטורת החדר, זה יאפשר לקמח להתייבש לחלוטין ולבלילה להסמיך מעט.
- מחממים מחבת קרפ על אש בינונית. רצוי לשמן קלות את המחבת בחמאה או בשמן.
- יוצקים כ-1/2 כוס מהבלילה למרכז המחבת ומטים במהירות ומסובבים את המחבת כדי לפזר את הבלילה לשכבה דקה ואחידה.
- מבשלים את הקרפ כ-1-2 דקות, או עד שהשוליים מתחילים להתרומם ולהזהיב. הופכים את הקרפ בעזרת מרית ומבשלים עוד 1-2 דקות על הצד השני.
- מוציאים את הקרפ המבושל מהמחבת ומניחים אותו על צלחת. חזרו על התהליך עם הבלילה שנותרה.
- לאחר שכל הקרפים מבושלים, אפשר למלא אותם במילויים ובתוספות שאתם אוהבים.
ערך תזונתי לקרפ (ללא תוספות):
- קלוריות: 110 קק"ל
- חלבון: 4 גרם
- שומן: 4 גרם
- פחמימות: 14 גרם
- סיבים: 0.5 גרם
- סוכר: 2 גרם
- נתרן: 95 מ"ג
שימו לב שהערכים התזונתיים הם הערכות בלבד ויכולים להשתנות בהתאם לגודל הקרפים ולתוספות בהם תשמשו.
אולי יעניין אותך?
שיהיה בתיאבון!
נועה היא כתבת ותיקה המתמחה בנושאים מגוונים, בהם ספורט, לייף סטייל, סקירות והשוואות, חופשות וטיולים. עם ניסיון של שנים בעולם התוכן והכתיבה, נועה יודעת להנגיש מידע בצורה ברורה ומעניינת, ולספק לקוראים תובנות מעשיות שמסייעות להם לבחור נכון ולחוות את העולם בצורה חכמה ומהנה יותר.