DailyMagazine

מתכון לקרפ צרפתי

קרפ צרפתי טעים במיוחד

מתכון לקרפ צרפתי ביתי טעים במיוחד 

מצרכים:

  • 1 כוס קמח 
  • 2 ביצים 
  • 1 כוס חלב
  • 2 כפות חמאה 
  • 1 כף סוכר 
  • 1/4 כפית מלח
  • חמאה או שמן לבישול
  • תוספות לקרפ (נוטלה, חמאת בוטנים, פירות טריים, קצפת, סירופ מייפל וכו')

הוראות הכנה:

  1. בקערת ערבוב גדולה מערבבים יחד את הקמח, הביצים, החלב, החמאה הסוכר והמלח עד שמקבלים בלילה חלקה ואחידה. אפשר גם להשתמש בבלנדר אבל זה ממש לא חובה.
  2. אפשר לתת לבלילה לנוח כ-15-20 דקות בטמפרטורת החדר, זה יאפשר לקמח להתייבש לחלוטין ולבלילה להסמיך מעט.
  3. מחממים מחבת קרפ על אש בינונית. רצוי לשמן קלות את המחבת בחמאה או בשמן.
  4. יוצקים כ-1/2 כוס מהבלילה למרכז המחבת ומטים במהירות ומסובבים את המחבת כדי לפזר את הבלילה לשכבה דקה ואחידה.
  5. מבשלים את הקרפ כ-1-2 דקות, או עד שהשוליים מתחילים להתרומם ולהזהיב. הופכים את הקרפ בעזרת מרית ומבשלים עוד 1-2 דקות על הצד השני.
  6. מוציאים את הקרפ המבושל מהמחבת ומניחים אותו על צלחת. חזרו על התהליך עם הבלילה שנותרה. 
  7. לאחר שכל הקרפים מבושלים, אפשר למלא אותם במילויים ובתוספות שאתם אוהבים. 

ערך תזונתי לקרפ (ללא תוספות):

  • קלוריות: 110 קק"ל
  • חלבון: 4 גרם
  • שומן: 4 גרם
  • פחמימות: 14 גרם
  • סיבים: 0.5 גרם
  • סוכר: 2 גרם
  • נתרן: 95 מ"ג

שימו לב שהערכים התזונתיים הם הערכות בלבד ויכולים להשתנות בהתאם לגודל הקרפים ולתוספות בהם תשמשו.

אולי יעניין אותך? 

מתכון לפנקייק שיבולת שועל

שיהיה בתיאבון!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
אהבתם? שתפו עם חברים
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
X
Threads
Reddit
עוד דברים ששווה לקרוא..
המגזין היומי
קטגוריות
פרסום מאמרים בתשלום

פרסום כתבות בתשלום רוצים לפרסם כתבה שיווקית באינטרנט ולקדם מכירות? הנה כל מה שאתם צריכים לדעת פרסום כתבות ממומנות באתרי תוכן מובילים. פרסום מאמרים שיווקיים

קרא עוד »
קריירה ותעסוקה
האם כדאי לעשות תואר?

האם כדאי לעשות תואר? השאלה שכל צעיר שואל את עצמו אחרי הצבא רובנו מגיעים לרגע הזה. משתחררים מהצבא, פתאום יש קצת זמן לחשוב על החיים,

קרא עוד »