מתכון לקרפ צרפתי
מתכון לקרפ צרפתי ביתי טעים במיוחד
מצרכים:
- 1 כוס קמח
- 2 ביצים
- 1 כוס חלב
- 2 כפות חמאה
- 1 כף סוכר
- 1/4 כפית מלח
- חמאה או שמן לבישול
- תוספות לקרפ (נוטלה, חמאת בוטנים, פירות טריים, קצפת, סירופ מייפל וכו')
הוראות הכנה:
- בקערת ערבוב גדולה מערבבים יחד את הקמח, הביצים, החלב, החמאה הסוכר והמלח עד שמקבלים בלילה חלקה ואחידה. אפשר גם להשתמש בבלנדר אבל זה ממש לא חובה.
- אפשר לתת לבלילה לנוח כ-15-20 דקות בטמפרטורת החדר, זה יאפשר לקמח להתייבש לחלוטין ולבלילה להסמיך מעט.
- מחממים מחבת קרפ על אש בינונית. רצוי לשמן קלות את המחבת בחמאה או בשמן.
- יוצקים כ-1/2 כוס מהבלילה למרכז המחבת ומטים במהירות ומסובבים את המחבת כדי לפזר את הבלילה לשכבה דקה ואחידה.
- מבשלים את הקרפ כ-1-2 דקות, או עד שהשוליים מתחילים להתרומם ולהזהיב. הופכים את הקרפ בעזרת מרית ומבשלים עוד 1-2 דקות על הצד השני.
- מוציאים את הקרפ המבושל מהמחבת ומניחים אותו על צלחת. חזרו על התהליך עם הבלילה שנותרה.
- לאחר שכל הקרפים מבושלים, אפשר למלא אותם במילויים ובתוספות שאתם אוהבים.
ערך תזונתי לקרפ (ללא תוספות):
- קלוריות: 110 קק"ל
- חלבון: 4 גרם
- שומן: 4 גרם
- פחמימות: 14 גרם
- סיבים: 0.5 גרם
- סוכר: 2 גרם
- נתרן: 95 מ"ג
שימו לב שהערכים התזונתיים הם הערכות בלבד ויכולים להשתנות בהתאם לגודל הקרפים ולתוספות בהם תשמשו.
אולי יעניין אותך?
שיהיה בתיאבון!