מתכון ללחם שום
אוהבים בצקים ולחם שום? הנה מתכון טעים וקליל ללחם שום ביתי שכל אחד יכול להרשות לעצמו להכין לבד בבית.
מתכון פשוט וטעים ללחם שום בתנור
מצרכים:
- בגט אחד או לחם טעים שאתם אוהבים
- 1/3 כוס חמאה
- 4-5 שיני שום קצוצות
- 2 כפות פטרוזיליה קצוץ דק
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת
הוראות הכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- חותכים את הלחם לפרוסות, אבל לא עד הסוף, אתם רוצים להשאיר את הפרוסות מחוברות בתחתית.
- בקערה קטנה מערבבים את החמאה, השום הטחון, הפטרוזיליה, המלח והפלפל. מערבבים עד שמקבלים תערובת אחידה.
- מרחו את תערובת חמאת השום הזו בין חתיכות הלחם. מוודאים שכל שכבה מקבלת כמות יפה של חמאת שום. אם רוצים אפשר גם למרוח קצת על הלחם.
- אם אתם רוצים הכניסו בין חתיכות הלחם גבינת פרמזן.
- עוטפים את הלחם המוכן בנייר אלומיניום ומניחים על תבנית אפייה.
- אופים בתנור במשך כ-15 דקות.
- לאחר 15 דקות, פותחים את החלק העליון של הלחם, ומשאירים את הדפנות והתחתית עטופים. אופים עוד 5-10 דקות, או עד שהחלק העליון פריך וזהוב.
שיהיה בתיאבון!
נועה היא כתבת ותיקה המתמחה בנושאים מגוונים, בהם ספורט, לייף סטייל, סקירות והשוואות, חופשות וטיולים. עם ניסיון של שנים בעולם התוכן והכתיבה, נועה יודעת להנגיש מידע בצורה ברורה ומעניינת, ולספק לקוראים תובנות מעשיות שמסייעות להם לבחור נכון ולחוות את העולם בצורה חכמה ומהנה יותר.