מרק אפונה
מתכון פשוט וטעים למרק אפונה
מצרכים:
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 גזר גדול קלוף וקצוץ
- 2 גבעולי סלרי קצוצים
- 2 כוסות אפונה יבשה
- 1 כפית טימין
- מלח ופלפל
- 6 כוסות מים בערך
הוראות הכנה:
- מחממים את השמן זית בסיר גדול על אש בינונית.
- מוסיפים את הבצל, השום, הגזר והסלרי. מבשלים עד שהירקות מתרככים, כ-5 דקות בערך.
- מוסיפים לסיר את האפונה היבשה,התימין, המלח, הפלפל והמים.
- מבשלים כ-2 דק' בערך את הכל ביחד ואז מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים את הסיר ונותנים לזה להתבשל. מבשלים עד שהאפונה הופכה לרכה, מה שלרוב לוקח בין 60-90 דקות.
שיהיה בתיאבון!
נועה היא כתבת ותיקה המתמחה בנושאים מגוונים, בהם ספורט, לייף סטייל, סקירות מוצרים, השוואות, חופשות וטיולים. עם ניסיון של שנים בעולם התוכן והכתיבה, נועה יודעת להנגיש מידע בצורה ברורה ומעניינת, ולספק לקוראים תובנות מעשיות שמסייעות להם לבחור נכון ולחוות את העולם בצורה חכמה ומהנה יותר.