מתכון לאסאדו בתנור

מתכון פשוט וטעים לאסאדו בתנור
מצרכים:
- 2.5 ק"ג צלעות בקר
- 2 בצלים
- 4 שיני שום
- 2 פלפלים
- 1 כוס יין אדום
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כפות פפריקה
- 2 כפות אורגנו מיובש
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 2 עלי דפנה
הוראות הכנה:
- מחממים את התנור ל-150 מעלות.
- מערבבים בקערה את הבצל, השום, הפלפלים, הפפריקה, האורגנו, המלח והפלפל.
- משפשפים את צלעות הבקר בשמן זית ובתערובת התבלינים, מוודאים שכל הצדדים מרוחים היטב.
- בתבנית גדולה מניחים את צלעות הבקר ויוצקים את היין האדום פנימה ומוסיפים את עלי הדפנה.
- מכסים את התבנית בנייר אלומיניום או במכסה התנור ההולנדי ומכניסים לתנור שחומם מראש. אופים כ-3-4 שעות, או עד שהבשר רך ונופל מהעצם.
- לאחר שצלעות הבקר מוכנות, מוציאים מהתנור ונותנים להן לנוח כמה דקות לפני ההגשה.
*מגישים את האסאדו עם רוטב צ'ימיצ'ורי בצד.
בתיאבון! שימו לב כי זמני הבישול יכולים להשתנות בהתאם לחיתוך ולגודל צלעות הבקר שלכם.
נועה היא כתבת ותיקה המתמחה בנושאים מגוונים, בהם ספורט, לייף סטייל, סקירות והשוואות, חופשות וטיולים. עם ניסיון של שנים בעולם התוכן והכתיבה, נועה יודעת להנגיש מידע בצורה ברורה ומעניינת, ולספק לקוראים תובנות מעשיות שמסייעות להם לבחור נכון ולחוות את העולם בצורה חכמה ומהנה יותר.