DailyMagazine

חציל בתנור עם טחינה

חציל בתנור עם טחינה

 מתכון פשוט לחציל קלוי עם טחינה

מצרכים:

  • 2 חצילים 
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/2 כוס טחינה
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2 פלחי לימון או מיץ לימון
  • מים בהתאם לצורך 
  • פטרוזיליה קצוץ (לקישוט)

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. חוצים את החצילים לשניים. 
  3. מורחים בצדדים של החצילים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
  4. מניחים את חצאי החצילים החתוכים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. צולים בתנור במשך 35-40 דקות, או עד שהחציל רך והקליפה מעט מתכווצת.
  5. בזמן שהחצילים בתנור מכינים את הטחינה. מערבבים בקערה טחינה, שום טחון, מיץ לימון, מים ומלח עד שמקבלים תערובת חלקה. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים עוד מים, כף אחת בכל פעם, עד שמגיעים לסמיכות הרצויה.
  6. מוציאים את החציל מהתנור ונותנים לו להתקרר מעט. הופכים את החצאים ומזלפים עליהם את הטחינה.
  7. מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ושומשום.
  8. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
בתיאבון!
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
אהבתם? שתפו עם חברים
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
X
Threads
Reddit
עוד דברים ששווה לקרוא..
צ'ימיצ'ורי
אוכל
איך מכינים צ'ימיצ'ורי?

איך מכינים צ'ימיצ'ורי? מתכון פשוט לרוטב צ'ימיצ'ורי ארגנטינאי מסורתי מצרכים: 1 כוס פטרוזיליה  4 שיני שום 2 כפות עלי אורגנו (או 2 כפיות אורגנו מיובש)

קרא עוד »