חציל בתנור עם טחינה

מתכון פשוט לחציל קלוי עם טחינה
מצרכים:
- 2 חצילים
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/2 כוס טחינה
- 2 שיני שום קצוצות
- 2 פלחי לימון או מיץ לימון
- מים בהתאם לצורך
- פטרוזיליה קצוץ (לקישוט)
הוראות הכנה:
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- חוצים את החצילים לשניים.
- מורחים בצדדים של החצילים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
- מניחים את חצאי החצילים החתוכים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. צולים בתנור במשך 35-40 דקות, או עד שהחציל רך והקליפה מעט מתכווצת.
- בזמן שהחצילים בתנור מכינים את הטחינה. מערבבים בקערה טחינה, שום טחון, מיץ לימון, מים ומלח עד שמקבלים תערובת חלקה. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים עוד מים, כף אחת בכל פעם, עד שמגיעים לסמיכות הרצויה.
- מוציאים את החציל מהתנור ונותנים לו להתקרר מעט. הופכים את החצאים ומזלפים עליהם את הטחינה.
- מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ושומשום.
- מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
בתיאבון!