איך מכינים צ'ימיצ'ורי?
מתכון פשוט לרוטב צ'ימיצ'ורי ארגנטינאי מסורתי
מצרכים:
- 1 כוס פטרוזיליה
- 4 שיני שום
- 2 כפות עלי אורגנו (או 2 כפיות אורגנו מיובש)
- 1/2 כוס חומץ יין אדום
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס שמן זית איכותי
הוראות הכנה:
- מסירים את עלי הפטרוזיליה מהגבעולים וקוצצים אותם גס ומקלפים את השום.
- מוסיפים למעבד מזון את הפטרוזיליה, האורגנו, השום, החומץ, המלח והפלפל. קוצצים הכל קצוץ דק דק.
- מעבירים את התערובת לקערה ויוצקים את שמן הזית. מערבבים היטב לאיחוד.
- מכסים את הצ'ימיצ'ורי ונותנים לו לשבת בטמפרטורת החדר למשך שעה לפחות כדי לאפשר לטעמים להתמזג יחדיו. אפשר גם להכניס למקרר אבל לאחר מכן תנו לו לחזור לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.
ניתן להגיש רוטב צ'ימיצ'ורי כרוטב טבילה ללחם או כתוספת לבשרים, בעיקר לסטייק.
בתיאבון!