DailyMagazine

ארטישוק ירושלמי בתנור

ארטישוק ירושלמי

מתכון פשוט וטעים לארטישוק ירושלמי צלוי

מצרכים:

  1. 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי
  2. 2 כפות שמן זית
  3. מלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
  4. 2 שיני שום קצוצות
  5. כמה ענפי רוזמרין טרי או טימין

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. שוטפים את הארטישוק הירושלמי במים קרים, מקרצפים את הארטישוק ומוציאים את כל הלכלוך עם מברשת ירקות. אם יש כתמים כהים קטנים על הקליפות, אפשר לחתוך אותם בסכין, אבל אין צורך לקלף אותם.
  3. חותכים את הארטישוק הירושלמי לחתיכות בגודל ביס. נסה להכין את כולם בערך באותו גודל כדי שהם יתבשלו באופן שווה.
  4. מניחים את הארטישוק הירושלמי בתבנית צלייה או על נייר אפייה. מטפטפים את השמן זית ומערבבים עד שהם מצופים היטב.
  5. מפזרים מלח, פלפל ושום טחון. מערבבים שוב לפיזור התבלינים.
  6. הניחו את הרוזמרין או התימין מעל.
  7. צולים בתנור כ-30-40 דקות, או עד שהם רכים וזהובים. ניתן לערבב פעם או פעמיים במהלך זמן הצלייה כדי להבטיח צלייה אחידה.

ערך תזונתי של ארטישוק ירושלמי מבושל ל-100

  • קלוריות: 73 קק"ל
  • פחמימות: 17.58 גרם
  • חלבון: 2 גרם
  • שומן: 0.2 גרם
  • סיבים: 1.6 גרם
  • סוכר: 9.6 גרם

חשוב לציין שמדובר בהערכות והערכים התזונתיים יכולים להשתנות בהתאם למצרכים ואופן הבישול

בתיאבון!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
אהבתם? שתפו עם חברים
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
X
Threads
Reddit
עוד דברים ששווה לקרוא..
יוגה למתחילים
בריאות
מדריך יוגה למתחילים

יוגה למתחילים: מדריך לתרגילי יוגה בסיסיים אם אתם מתעניינים ביוגה ורוצים להתחיל לתרגל בעצמכם, הגעתם למקום הנכון. במאמר הזה נסביר מה זה יוגה, איך מתחילים

קרא עוד »