ארטישוק ירושלמי בתנור
מתכון פשוט וטעים לארטישוק ירושלמי צלוי
מצרכים:
- 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
- 2 שיני שום קצוצות
- כמה ענפי רוזמרין טרי או טימין
הוראות הכנה:
- מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- שוטפים את הארטישוק הירושלמי במים קרים, מקרצפים את הארטישוק ומוציאים את כל הלכלוך עם מברשת ירקות. אם יש כתמים כהים קטנים על הקליפות, אפשר לחתוך אותם בסכין, אבל אין צורך לקלף אותם.
- חותכים את הארטישוק הירושלמי לחתיכות בגודל ביס. נסה להכין את כולם בערך באותו גודל כדי שהם יתבשלו באופן שווה.
- מניחים את הארטישוק הירושלמי בתבנית צלייה או על נייר אפייה. מטפטפים את השמן זית ומערבבים עד שהם מצופים היטב.
- מפזרים מלח, פלפל ושום טחון. מערבבים שוב לפיזור התבלינים.
- הניחו את הרוזמרין או התימין מעל.
- צולים בתנור כ-30-40 דקות, או עד שהם רכים וזהובים. ניתן לערבב פעם או פעמיים במהלך זמן הצלייה כדי להבטיח צלייה אחידה.
ערך תזונתי של ארטישוק ירושלמי מבושל ל-100
- קלוריות: 73 קק"ל
- פחמימות: 17.58 גרם
- חלבון: 2 גרם
- שומן: 0.2 גרם
- סיבים: 1.6 גרם
- סוכר: 9.6 גרם
חשוב לציין שמדובר בהערכות והערכים התזונתיים יכולים להשתנות בהתאם למצרכים ואופן הבישול.
בתיאבון!