מתכון למרק שמנת פטריות

מתכון קלאסי ופשוט למרק פטריות עם שמנת
מצרכים:
- 450 גרם פטריות טריות
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 שיני שום קצוצות
- 2 כפות חמאה
- 1 כפית תימין
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
- 3 כוסות מים
- 2 מיכלי שמנת (500 מ"ל)
- פטרוזיליה טרייה או עירית, לקישוט
הוראות הכנה:
- נקו את הפטריות ופרסו אותם לחתיכות דקות.
- בסיר גדול ממיסים את החמאה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהם מוכנים, כ-5 דקות. מוסיפים את השום ומבשלים עוד דקה.
- מוסיפים לסיר את הפטריות, התימין, המלח והפלפל. מבשלים כ-10 דקות, או עד שהפטריות משחררות את המיצים והחלו להשחים.
- מוסיפים את השמנת והמים בהדרגה תוך כדי ערבוב
- מביאים את המרק לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות עד שהוא מוכן.
- לבסוף אפשר להוסיף מעל פטרוזיליה או עירית ליופי.
בתיאבון!