DailyMagazine

מתכון לחזה עוף במחבת

חזה עוף במחבת

מתכון קליל וטעים לחזה עוף במחבת עם יין לבן ושום 

מצרכים:

  • 1 חבילה של חזה עוף פרוס דק
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1 כף שמן זית
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1/2 כוס יין לבן יבש (לא חובה)
  • 1 כף חמאה
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  •  פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה:

  1. מתבלים את חזה העוף במלח ופלפל שחור.
  2. מחממים את השמן זית במחבת על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את החזה עוף ומבשלים עד שהם מזהיבים משני הצדדים והופכים למבושלים. מוציאים את העוף מהמחבת ומניחים בצד.
  3. באותה מחבת מוסיפים את השום הטחון ומבשלים כדקה עד לריח.
  4. יוצקים פנימה את היין הלבן, החמאה, מיץ לימון והפטרוזיליה הקצוצה. מבשלים 2-3 דקות עד שהרוטב נהיה סמיך.
  5. מחזירים את החזה עוף למחבת, מערבבים אותם היטב עם הרוטב. מבשלים עוד 2-3 דקות עד שהעוף מתחמם וזה מוכן.

הערך התזונתי המשוער עבור 100 גרם חזה עוף במחבת:

  • קלוריות: ~182
  • חלבון: ~18 גרם
  • שומן: ~6.5 גרם
  • שומן רווי: ~1.8 גרם
  • כולסטרול: ~50 מ"ג
  • פחמימות: ~3 גרם
  • סיבים: ~0.1 גרם
  • נתרן: ~200 מ"ג

ערכים אלה משוערים ועשויים להשתנות מעט בהתאם למרכיבים הספציפיים ולכמויות שלהם בזמן בישול.

בתיאבון!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
אהבתם? שתפו עם חברים
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
X
Threads
Reddit
עוד דברים ששווה לקרוא..
איך לרדת במשקל?
בריאות
איך לרדת במשקל?

איך לרדת במשקל? רוצים להתחיל להרזות ולא יודעים איך? הנה כל הדרכים שיעזרו לכם לרדת במשקל כמה שיותר מהר! קודם כל חשוב לציין שאין תפריט

קרא עוד »