מתכון לרוטב פיצה
מתכון פשוט וטעים לרוטב פיצה ביתי
מצרכים:
- 1 קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות
- 1 כף שמן זית
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 כפית אורגנו
- 1/2 כפית בזיליקום
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית סוכר
הוראות הכנה:
- מחממים את השמן זית על אש בינונית בסיר בינוני.
- מוסיפים את השום למחבת ומטגנים אותו 2-3 דקות מקסימום עד שהוא מקבל צבע.
- מוסיפים למחבת את העגבניות המרוסקות יחד עם האורגנו, הבזיליקום, המלח, הסוכר והפלפל. מערבבים היטב לאיחוד.
- מנמיכים את האש ונותנים לרוטב להתבשל. תנו לרוטב להתבשל לפחות 15-20 דקות, ואם תרצו את הטעם הטוב ביותר, תוכלו לבשל אותו עד שעה. הרוטב יהיה סמיך והטעמים יתאחדו יפה.
- הניחו לרוטב להתקרר לפני המריחה על הפיצה. המתכון הזה אמור להספיק לכמה פיצות.
- לאחר שהרוטב פיצה התקרר, מרחו שכבת רוטב על הבצק המוכן, הוסיפו את התוספות האהובות עליכם ואפו לפי ההוראות.
- את שאר הרוטב אפשר לשמור בכלי אטום במקרר כשבוע, או במקפיא עד 3 חודשים.
שיהיה בתיאבון!