רוטב רוזה לפסטה
מתכון פשוט וטעים לרוטב רוזה עם גבינה לפסטה
מצרכים:
- 2 קופסאות שימורים של עגבניות מרוסקות
- מיכל שמנת מתוקה או שמנת בישול
- 3 שיני שום קצוצות
- 2 בצלים
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כוס יין רוזה יבש
- 1/2 כפית פלפל אדום (לא חובה, לקצת חום)
- מלח ופלפל לפי הטעם האישי
- 1/4 כוס גבינת פרמזן מגורד
- בזיליקום ופטרוזיליה קצוץ דק
הוראות הכנה:
- מחממים את השמן זית על אש בינונית בסיר גדול.
- מוסיפים את הבצל למחבת ומחכים ומבשלים בערך כ-3-5 דקות.
- מוסיפים את השום הטחון למחבת ומבשלים עוד דקה.
- שופכים את היין למחבת ונותנים לו להתבשל כ-2-3 דקות.
- מוסיפים למחבת את העגבניות המרוסקות, המלח, הפלפל והפלפל האדום (אם רוצים). מערבבים היטב עד שהכל נהיה אחיד ומניחים לרוטב להתבשל במשך 10-15 דקות.
- מנמיכים את האש ושופכים את השמנת ומערבבים. נותנים לרוטב להתבשל עוד 5 דקות.
- לבסוף, מוסיפים למחבת את גבינת הפרמזן, הבזיליקום והפטרוזיליה. מערבבים היטב עד שהגבינה נמסה ומשתלבת היטב ברוטב.
בתיאבון
נועה היא כתבת ותיקה המתמחה בנושאים מגוונים, בהם ספורט, לייף סטייל, סקירות והשוואות, חופשות וטיולים. עם ניסיון של שנים בעולם התוכן והכתיבה, נועה יודעת להנגיש מידע בצורה ברורה ומעניינת, ולספק לקוראים תובנות מעשיות שמסייעות להם לבחור נכון ולחוות את העולם בצורה חכמה ומהנה יותר.