מתכון לסלט לתאילנדי

מתכון פשוט וטעים לסלט תאילנדי קלאסי בשם "סום טאם" או כמו שרובנו מכירים "סלט פפאיה". זה מרענן, טעים וקל להכנה:
מצרכים:
- 1 פפאיה ירוקה קטנה
- 2-3 שיני שום
- 2-3 צ'ילי תאילנדי חריף (לא חובה)
- 3 כפות רוטב דגים (למנה צמחונית אפשר להשתמש ברוטב סויה)
- 2 כפות מיץ ליים
- 2 כפיות סוכר
- 1 כוס עגבניות שרי חצויות
- 2 גזרים קלופים
- 1 כוס שעועית ירוקה
- 1/4 כוס בוטנים קלויים
- 1-2 כוסות ירקות סלט מעורב (לא חובה, להגשה)
- עלי כוסברה טריים לקישוט
הוראות הכנה:
- מקלפים את הפפאיה הירוקה: השתמשו בקולפן כדי להסיר את העור של הפפאיה. חותכים אותו לשניים, מסירים את הזרעים ומגרסים את הפפאיה לרצועות דקות בעזרת קולפן או סכין ומניחים את הפפאיה המגורדת בקערת ערבוב גדולה.
- מכינים את הרוטב: במכתש ועלי, דופקים יחד את השום והצ'ילי עד שהם הופכים לעיסה. אם אין לכם מכתש ועלי, אפשר לחתוך אותם דק דק בעזרת סכין. מוסיפים למכתש סוכר, רוטב דגים (או רוטב סויה), ומיץ ליים. מערבבים היטב עד שהסוכר נמס.
- מאחדים את שאר המרכיבים לסלט: מוסיפים את עגבניות השרי, הגזרים הקלופים, השעועית ושאר המצרכים לקערה. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים הכל יחד. השתמשו בכפית או במרית כדי לערבב בעדינות את המרכיבים כדי לאפשר לטעמים להתמזג.
הערך התזונתי של המנה הכוללת של סלט פפאיה לפי 100 גרם:
הערכים התזונתיים הבאים הם משוערים ועשויים להשתנות בהתאם למרכיבים ולכמויות הספציפיות שלכם:
- קלוריות: 50-70 קק"ל
- פחמימות: 8-10 גרם
- חלבון: 1-2 גרם
- שומן: 1-2 גרם
- סיבים: 2-3 גרם
- סוכר: 5-7 גרם
- נתרן: 200-400 מ"ג