מתכון למרק עגבניות

הנה מתכון קלאסי למרק עגבניות ביתי
מצרכים:
- 2 קופסאות שימורים של עגבניות מרוסקות או קילו עגבניות קלופות
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 גזר קצוץ
- 1 גבעול סלרי קצוץ
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל
- 1/4 כפית אורגנו
- 4 כוסות מרק מים
הוראות הכנה:
- מחממים את השמן זית בסיר גדול על אש בינונית. מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי. מבשלים עד שהירקות רכים, כ-8-10 דקות.
- מוסיפים את השום לסיר ומאדים עוד דקה עד שהשום מוציא ריח.
- מוסיפים לסיר את העגבניות, סוכר, מלח, פלפל, והאורגנו. מערבבים היטב לאיחוד.
- יוצקים את המרק ומערבבים שוב. מביאים את התערובת לרתיחה. לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש לנמוכה ונותנים לזה להתבשל במשך 15-20 דקות.
- לאחר הרתיחה, אפשר להשתמש בבלנדר כדי לטחון את המרק עד שהוא חלק, זה ממש לא חובה.
- טועמים את המרק עגבניות ומתקנים תיבול במידת הצורך. אם המרק סמיך מדי, אפשר להוסיף מעט מרק או מים עד שתגיעו למרקם המועדף עליכם.
בתיאבון!