מרק ירקות

מתכון בסיסי למרק ירקות (המתכון מתאים ל6 אנשים בערך)
מצרכים:
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל
- 2 שיני שום קצוצות
- 2 גזרים
- 2 גבעולי סלרי
- 2 תפוח אדמה
- 3 קישואים
- 1 זוקיני
- 1 כוס שעועית ירוקה
- 1 פלפל חריף
- 1/2 כוס מרק ירקות
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית אורגנו
- 1 כפית בזיליקום
הוראות הכנה:
- בסיר גדול מחממים השמן זית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל, השום, הגזר והסלרי ומבשלים כ5 דקות בערך.
- מוסיפים לסיר את התפוח האדמה, הקישואים, השעועית, הקישוא והפלפל. מערבבים לאיחוד עם הירקות ומבשלים עוד 5 דקות.
- מערבבים פנימה את המרק ירקות, המלח, הפלפל, אורגנו, בזיליקום ושאר התבלינים הרצויים.
- מביאים את המרק לרתיחה. מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים את הסיר ונותנים לו להתבשל כ-25-30 דקות, או עד שכל הירקות רכים.
- לאחר שהירקות מבושלים, טועמים מהמרק ומתקנים את התיבול במידת הצורך.
בתיאבון!