אורז עם עדשים כתומות
מתכון פשוט לאורז עם עדשים כתומות (מתכון זה מגיש 4)
מצרכים:
- 1 כוס עדשים כתומות
- 2 כוסות אורז
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 כפית כורכום טחון
- 1 כפית כמון טחון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 3 כפות שמן זית
- 4 כוסות מים
- 2 כפות מיץ לימון טרי
- חופן פטרוזיליה טרייה קצוצה לקישוט
הוראות הכנה:
- שוטפים היטב את העדשים במים קרים עד שהמים מתבהרים. לאחר מכן, השרו אותם בקערת מים במשך כ-30 דקות.
- בזמן שהעדשים נספגו, שוטפים את האורז במים קרים עד שהמים מתבהרים.
- בסיר גדול מחממים שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים כ-5 דקות בערך.
- מוסיפים לבצל את השום הטחון, הכורכום והכמון ומערבבים היטב. מבשלים כ2 דקות את הכל יחד.
- מסננים את העדשים ומוסיפים אותן לסיר. מערבבים את העדשים עם התבלינים.
- מוסיפים לסיר את האורז.
- שפוכים פנימה את הכוסות מים. מגבירים את האש ומערבבים הכל יחד2-3 דק'.
- לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים את הסיר ונותנים לו להתבשל כ-20 דקות. תדע שזה נעשה כשהעדשים והאורז שניהם רכים וכל הנוזלים נספגו.
- מסירים את הסיר מהאש ונותנים לו לעמוד מכוסה במשך 5 דקות. זה יעזור לאורז להיות אוורירי יותר.
בתיאבון!
נועה היא כתבת ותיקה המתמחה בנושאים מגוונים, בהם ספורט, לייף סטייל, סקירות והשוואות, חופשות וטיולים. עם ניסיון של שנים בעולם התוכן והכתיבה, נועה יודעת להנגיש מידע בצורה ברורה ומעניינת, ולספק לקוראים תובנות מעשיות שמסייעות להם לבחור נכון ולחוות את העולם בצורה חכמה ומהנה יותר.