דג אמנון בתנור
 
															מתכון פשוט וטעים לפילה אמנון בתנור
מצרכים:
- 4 פילה אמנון
- מלח ופלפל לפי הטעם האישי
- 2 שיני שום קצוצות
- 2 כפות שמן זית
- 1 לימון
- 1 כף פטרוזיליה טרייה קצוצה (לא חובה)
הוראות הכנה:
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- שוטפים את הפילה אמנון במים קרים ומייבשים אותם עם נייר סופג או מניחים על מגבת נקייה.
- מסדרים את הפילטים בתבנית אפייה.
- מתבלים את שני הצדדים של הדגים במלח ופלפל.
- בקערה קטנה מערבבים יחד את השום ,השמן והמיץ לימון.
- יוצקים את התערובת הזו על האמנון, מוודאים שהפילטים מצופים בצורה אחידה.
- מכניסים את התבנית אפייה לתנור ואופים כ-10-12 דקות, או עד שהדג מתקלף בקלות בעזרת מזלג. זמן הבישול המדויק יהיה תלוי בעובי הפילטים.
- מוציאים מהתנור, מפזרים פטרוזיליה טרייה ומגישים.
- המתכון הזה עובד נהדר עם תוספת של ירקות מאודים בתנור, אורז או סלט טרי.
בתיאבון!

נועה היא כתבת ותיקה המתמחה בנושאים מגוונים, בהם ספורט, לייף סטייל, סקירות והשוואות, חופשות וטיולים. עם ניסיון של שנים בעולם התוכן והכתיבה, נועה יודעת להנגיש מידע בצורה ברורה ומעניינת, ולספק לקוראים תובנות מעשיות שמסייעות להם לבחור נכון ולחוות את העולם בצורה חכמה ומהנה יותר.
 
								


