מתכון לעוף בתנור
מתכון פשוט וטעים לעוף צלוי בתנור עם סויה וסילאן
מצרכים:
- 1 עוף שלם
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 4 שיני שום קצוצות
- 1/2 כוס רוטב סויה
- 1/2 כוס סילאן
- 1 כפית פלפל אדום (לא חובה)
הוראות הכנה:
- מחממים את התנור ל-210 מעלות.
- שוטפים את העוף מבפנים ומבחוץ במים קרים ואז מייבשים אותו בנייר סופג או במגבת.
- משפשפים את העוף כולו בשמן זית, ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור.
- בקערה, מערבבים יחד את השום, הסויה, הסילאן והפלפל.
- הקפידו למרוח היטב את הרוטב על העוף וגם מעט מהרוטב מתחת לעור ובתוך כדי לקבל טעם חזק ועשיר. אם אפשר, השרו את העוף במקרר למשך שעה לפחות, או אפילו ללילה.
- מניחים את העוף כלפי מעלה בתבנית צלייה ויוצקים כל מרינדה שלא נספג בעוף למחבת.
- צולים את העוף בתנור שחומם מראש במשך כשעה ו-15 דקות, או עד שהמיץ מתבהר כשחותכים בין הרגל לירך.
- לאחר שהעוף מוכן, הניחו לו לנוח 10-15 דקות לפני הפריסה.
בתיאבון!
נועה היא כתבת ותיקה המתמחה בנושאים מגוונים, בהם ספורט, לייף סטייל, סקירות מוצרים, השוואות, חופשות וטיולים. עם ניסיון של שנים בעולם התוכן והכתיבה, נועה יודעת להנגיש מידע בצורה ברורה ומעניינת, ולספק לקוראים תובנות מעשיות שמסייעות להם לבחור נכון ולחוות את העולם בצורה חכמה ומהנה יותר.