מתכון למרק עגבניות
הנה מתכון קלאסי למרק עגבניות ביתי
מצרכים:
- 2 קופסאות שימורים של עגבניות מרוסקות או קילו עגבניות קלופות
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 גזר קצוץ
- 1 גבעול סלרי קצוץ
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל
- 1/4 כפית אורגנו
- 4 כוסות מרק מים
הוראות הכנה:
- מחממים את השמן זית בסיר גדול על אש בינונית. מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי. מבשלים עד שהירקות רכים, כ-8-10 דקות.
- מוסיפים את השום לסיר ומאדים עוד דקה עד שהשום מוציא ריח.
- מוסיפים לסיר את העגבניות, סוכר, מלח, פלפל, והאורגנו. מערבבים היטב לאיחוד.
- יוצקים את המרק ומערבבים שוב. מביאים את התערובת לרתיחה. לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש לנמוכה ונותנים לזה להתבשל במשך 15-20 דקות.
- לאחר הרתיחה, אפשר להשתמש בבלנדר כדי לטחון את המרק עד שהוא חלק, זה ממש לא חובה.
- טועמים את המרק עגבניות ומתקנים תיבול במידת הצורך. אם המרק סמיך מדי, אפשר להוסיף מעט מרק או מים עד שתגיעו למרקם המועדף עליכם.
בתיאבון!
נועה היא כתבת ותיקה המתמחה בנושאים מגוונים, בהם ספורט, לייף סטייל, סקירות והשוואות, חופשות וטיולים. עם ניסיון של שנים בעולם התוכן והכתיבה, נועה יודעת להנגיש מידע בצורה ברורה ומעניינת, ולספק לקוראים תובנות מעשיות שמסייעות להם לבחור נכון ולחוות את העולם בצורה חכמה ומהנה יותר.