DailyMagazine

מתכון לחזה עוף במחבת

חזה עוף במחבת

מתכון קליל וטעים לחזה עוף במחבת עם יין לבן ושום 

מצרכים:

  • 1 חבילה של חזה עוף פרוס דק
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1 כף שמן זית
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1/2 כוס יין לבן יבש (לא חובה)
  • 1 כף חמאה
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  •  פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה:

  1. מתבלים את חזה העוף במלח ופלפל שחור.
  2. מחממים את השמן זית במחבת על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את החזה עוף ומבשלים עד שהם מזהיבים משני הצדדים והופכים למבושלים. מוציאים את העוף מהמחבת ומניחים בצד.
  3. באותה מחבת מוסיפים את השום הטחון ומבשלים כדקה עד לריח.
  4. יוצקים פנימה את היין הלבן, החמאה, מיץ לימון והפטרוזיליה הקצוצה. מבשלים 2-3 דקות עד שהרוטב נהיה סמיך.
  5. מחזירים את החזה עוף למחבת, מערבבים אותם היטב עם הרוטב. מבשלים עוד 2-3 דקות עד שהעוף מתחמם וזה מוכן.

הערך התזונתי המשוער עבור 100 גרם חזה עוף במחבת:

  • קלוריות: ~182
  • חלבון: ~18 גרם
  • שומן: ~6.5 גרם
  • שומן רווי: ~1.8 גרם
  • כולסטרול: ~50 מ"ג
  • פחמימות: ~3 גרם
  • סיבים: ~0.1 גרם
  • נתרן: ~200 מ"ג

ערכים אלה משוערים ועשויים להשתנות מעט בהתאם למרכיבים הספציפיים ולכמויות שלהם בזמן בישול.

בתיאבון!

0 0 הצבעות
Article Rating
הצטרף כמנוי
הודיעו לי על
guest
0 Comments
הישן ביותר
חדש ביותר הנבחרות
משוב מוטבע
הצג את כל ההערות
אהבתם? שתפו עם חברים
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
X
Threads
Reddit
עוד דברים ששווה לקרוא..