logo-no-background

DailyMagazine

מתכון לדג סלמון בתנור

לאוהבי הדג סלמון בתנור, הכנו עבורכם מתכון טעים וקל להכנה שכל אחד ואחת מכם יכול להכין.

דג סלמון בתנור

מתכון לסלמון בתנור (25-30 דק’)

מצרכים:

  • 450 גרם פילה סלמון
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • 1 כפית שמיר טרי קצוץ 
  • מלח ופלפל 
  • פלחי לימון להגשה

הוראות הכנה:

1.מחממים את התנור ל-190 מעלות צלזיוס.

2.מרפדים תבנית בנייר אפייה או אלומיניום.

3.מניחים את פילה הסלמון על תבנית האפייה המוכנה. מטפטפים את שמן הזית על הסלמון, ואז מורחים את השום הטחון באופן שווה על הדג.

4.סוחטים את המיץ לימון על הסלמון, ומקפידים לכסות את כל המשטח. מפזרים את השמיר באופן שווה על הפילה. 

5.מתבלים את הסלמון במלח ופלפל לפי הטעם. אתה יכול להיות נדיב עם התיבול, מכיוון שהוא מוסיף טעם נהדר.

6.מקפלים את הצדדים של נייר האלומיניום על הסלמון ויוצרים חבילה. זה יעזור ללכוד את האדים ולשמור על הסלמון לח במהלך האפייה.

7.מכניסים את תבנית האפייה לתנור שחומם מראש ואופים כ-15-20 דקות, או עד שהסלמון מבושל ומתקלף בקלות בעזרת מזלג. זמן הבישול המדויק יהיה תלוי בעובי פילה הסלמון, אז שימו לב לזה בהתאם.

8.לאחר שהסלמון מבושל, הוציאו אותו בזהירות מהתנור.

9.מגישים את הסלמון האפוי חם עם חתיכות לימון בצד. זה משתלב היטב עם ירקות מאודים בתנור, תפוחי אדמה צלויים או סלט ירקות טרי.

בתאבון 🙂

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

אולי יעניין אותך?

כרובית בתנור
כרובית בתנור

כרובית בתנור מתכון פשוט וטעים לכרובית בתנור מצרכים: 1 ראש כרובית 3 כפות שמן זית מלח ופלפל לפי הטעם 2 שיני שום קצוצות הוראות הכנה:

קרא עוד »