logo-no-background

DailyMagazine

מתכון לעוגיות חמאה

עוגיות חמאה עם סוכר בתנור

הנה מתכון קלאסי ופשוט לעוגיות חמאה טעימות

מצרכים:

  • 1 כוס חמאה 
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר 
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל 
  • 3 כוסות קמח
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כוס סוכר

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. בקערה גדולה מקציפים את החמאה הרכה עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  3. טורפים פנימה את הביצה ותמצית הוניל עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. בקערה אחרת, טורפים יחד את הקמח והמלח. מוסיפים את זה בהדרגה לתערובת החמאה, ומערבבים עד לאיחוד. הבצק צריך להתאחד אבל לא להיות דביק מדי. אם זה דביק מכדי לטפל בו, מוסיפים עוד קצת קמח.
  5. מגלגלים את הבצק לכדורים ומסדרים אותם על תבנית האפייה. משטחים כל כדור עם התחתית של הכוס, ואז מפזרים מעט סוכר אם רוצים את זה מתוק וטעים.
  6. אופים במשך 12-15 דקות, או עד שהשוליים מזהיבים קלות. העוגיות עדיין יהיו חיוורות – זה בסדר!
  7. מניחים לעוגיות להתקרר על תבנית האפייה למשך 5 דקות, ולאחר מכן מעבירים אותן לרשת להתקררות מלאה.

*אפשר להוסיף קצת שוקולד צ’יפס, אגוזים, פירות יבשים לבצק, או לטפטף על העוגיות מעט שוקולד מומס אם אתם אוהבים..

*זמני האפייה יכולים להשתנות בהתאם לתנור שלכם ולגודל העוגיות שלכם, אז שימו לב אליהם כדי למנוע אפיית יתר.

ערך תזונתי משוער לעוגיות חמאה ל-100 גרם:

  • קלוריות: 480-520 קק”ל
  • חלבון: 5-7 גרם
  • פחמימות: 58-62 גרם
  • סוכר: 25-30 גרם
  • שומן: 25-30 גרם
  • שומן רווי: 15-20 גרם
  • סיבים: 1-2 גרם
  • נתרן: 40-60 מ”ג

שימו לב שהמספרים הללו הם הערכות בלבד.

בתיאבון!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

אולי יעניין אותך?