עוגיות שוקולד צ’יפס
מתכון פשוט וטעים לעוגיות שוקולד צ’יפס שלא דורש שום כישורי אפייה מיוחדים
מצרכים:
- 250 גרם חמאה
- 3/4 כוס סוכר
- 2 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כוסות קמח
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 2 כוסות שוקולד צ’יפס מתוק
הוראות הכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
- לוקחים קערת ערבוב גדולה, ומערבבים יחד את החמאה והסוכר עד שהכל מתאחד היטב והתערובת בהירה ותפוחה.
- מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב. לאחר מכן מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים הכל ביחד.
- בקערה נפרדת, מערבבים יחד את הקמח, הסודה לשתייה והמלח.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים (תערובת הקמח) לחומרים הרטובים (תערובת החמאה), מערבבים הכל יחד כמו שצריך עד שהכל מתאחד היטב!
- שופכים פנימה את השוקולד צ’יפס ומוודאים שהם מפוזרים היטב.
- השתמשו בכף רגילה או עם היד כדי ליצור עוגיות בצק והניחו אותם על נייר האפייה והשאירו רווח קטן של כ-2 סנטימטרים בין כל עוגייה.
- אופים את העוגיות בתנור במשך 10-12 דקות, או עד שהשוליים מזהיבים.
- מוציאים את העוגיות שוקולד צ’יפס מהתנור ונותנים להם להתקרר על התבנית כ-5 דקות.
מתכון זה אמור להביא כ-24 עוגיות בערך, תלוי בגודל של כל עוגייה
שיהיה בתיאבון 🙂
- אולי יעניין אותך – מתכון פשוט וטעים לעוגיות נוטלה.