logo-no-background

DailyMagazine

כרובית בתנור

כרובית בתנור

מתכון פשוט וטעים לכרובית בתנור

מצרכים:

  • 1 ראש כרובית
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 שיני שום קצוצות

הוראות הכנה:

  1. מחממים מראש את התנור ל180 מעלות.
  2. שוטפים את הכרובית ומייבשים אותו. חותכים את הכרובית לפלחים יפים, הגודל תלוי בהעדפתכם אך נסו לחתוך אותם באותו גודל לבישול אחיד.
  3. בקערה גדולה מערבבים את פרחי הכרובית, השום, השמן זית, המלח והפלפל. מערבבים הכל ביחד עד שכל החתיכות מצופים היטב.
  4. מסדרים את החתיכות כרובית בשכבה אחת על תבנית נייר האפייה בדיוק כמו בתמונה למעלה.
  5. צולים בתנור כ-25-30 דקות, או עד שהכרובית רכה והשוליים שחומים. הקפידו להפוך את הפלחים פעם אחת באמצע הצלייה כדי להבטיח השחמה אחידה.

*אפשר להתאים את המתכון הזה לפי טעמכם. אתם מוזמנים להוסיף תבלינים או עשבי תיבול אחרים שאתם אוהבים, כמו פפריקה, כמון או רוזמרין.

שיהיה בתיאבון!

ערך תזונתי לכרובית בתנור

הערך התזונתי המדויק של המנה הזו יכול להשתנות בהתאם לגודל הכרובית ולכמויות המדויקות של המרכיבים בהם תשתמשו.

  • קלוריות: 110
  • סך השומן: 7 גרם
  • שומן רווי: 1 גרם
  • כולסטרול: 0 מ”ג
  • נתרן: 300 מ”ג
  • סך הפחמימות: 11 גרם
  • סיבים תזונתיים: 4 גרם
  • סוכרים: 4 גרם
  • חלבון: 4 גרם

*זכרו גם שכרובית עשירה בויטמין C וחומרים מזינים אחרים, והיא מקור טוב לסיבים.

*זכרו תמיד שאלו הערכות גסות והערך התזונתי בפועל יכול להשתנות.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

אולי יעניין אותך?

צלעות טלה בצלחת
צלעות טלה בתנור

צלעות טלה בתנור מתכון פשוט לצלעות טלה בתנור עם רוזמרין ושום מצרכים: 4 צלעות טלה  4 שיני שום קצוצות 2 כפות עלי רוזמרין טריים קצוצים

קרא עוד »