מתכון לוופל בלגי
לפניכם מתכון פשוט להכנת וופל בלגי טעים בבית. מתכון זה מכין כ-4 וופלים גדולים.
מצרכים:
- 2 כפות קמח
- 2 כפות סוכר
- 1 כף אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 2 ביצים
- 1 3/4 כוסות חלב
- 1/2 כוס חמאה
- 1 כפית תמצית וניל
- ספריי בישול נון-סטיק (עבור מגהץ הוופל)
הוראות הכנה:
מחממים מראש את המכשיר של הוופל בלגי.
בקערה גדולה מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח. מערבבים עד שמקבלים תערובת אחידה.
בקערה נפרדת, בעזרת מטרפה מערבבים את החלמונים, החלב, החמאה ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים בהדרגה את החומרים הרטובים לחומרים היבשים, תוך כדי ערבוב עד לאיחוד. היזהרו לא לערבב יתר על המידה, כי זה יכול להפוך את הוופלים לקשים.
בקערה נקייה מקציפים את החלבונים עד שנוצרים פסגות נוקשות. ניתן לעשות זאת עם מערבל חשמלי במהירות.
מקפלים בעדינות את החלבונים לתוך הבלילה. זה יהפוך את הוופלים לקלים ואווריריים.
רססו קלות את מכשיר הוופל שחומם מראש בתרסיס בישול.
יוצקים את כמות הבלילה המתאימה על מכשיר הוופל, נזהרים לא למלא יתר על המידה. סוגרים את המכסה ומבשלים עד שהוופלים מזהיבים. זה ייקח בדרך כלל 4-5 דקות עד שהוופל יהיה מוכן.
הגישו את הוופלים שלכם חמים עם התוספות האהובות עליכם. כמה אפשרויות פופולריות כוללות תותים, בננות, קצפת, אבקת סוכר או סירופ.