מתכון לשיבולת שוער קוואקר
מתכון פשוט וטעים לדייסת שיבולת שועל (קוואקר) לארוחת הבוקר
מצרכים:
- 1 כוס שיבולת שועל
- 2 כוסות מים או חלב
- 1 עד 2 כפות סוכר
- 1/2 כפית קינמון טחון (לא חובה)
- 1 תפוח חתוך לקוביות
- 1/4 כוס אגוזים קצוצים (אגוזי מלך, שקדים או אגוזי פקאן)
- 1/4 כוס צימוקים או חמוציות מיובשות
הוראות הכנה:
- בסיר בינוני מביאים את המים (או החלב) לרתיחה.
- מערבבים פנימה את השיבולת שועל ומנמיכים את האש. מבשלים את הקוואקר ודואגים לערבב מדי פעם, משך הבישול כ-10 דקות בערך.
- מוסיפים את הסוכר והקינמון לשיבולת השועל וממשיכים לערבב.
- מערבבים פנימה את התפוח וממשיכים לבשל את התערובת עד שהשיבולת שועל מגיעה לרמת הקרמיות הרצויה.
- בזמן שהקוואקר מתבשל, שופכים פנימה את האגוזים והחמוציות ומבשלים כדקה שתיים עד שהכל מתאחד היטב.
*אם תרצו טעם שונה, אפשר להחליף את התפוח בבננה ולהוסיף כף חמאת בוטנים או חמאת שקדים. האפשרויות אינסופיות!
בתיאבון!