רוטב רוזה לפסטה
מתכון פשוט וטעים לרוטב רוזה עם גבינה לפסטה
מצרכים:
- 2 קופסאות שימורים של עגבניות מרוסקות
- מיכל שמנת מתוקה או שמנת בישול
- 3 שיני שום קצוצות
- 2 בצלים
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כוס יין רוזה יבש
- 1/2 כפית פלפל אדום (לא חובה, לקצת חום)
- מלח ופלפל לפי הטעם האישי
- 1/4 כוס גבינת פרמזן מגורד
- בזיליקום ופטרוזיליה קצוץ דק
הוראות הכנה:
- מחממים את השמן זית על אש בינונית בסיר גדול.
- מוסיפים את הבצל למחבת ומחכים ומבשלים בערך כ-3-5 דקות.
- מוסיפים את השום הטחון למחבת ומבשלים עוד דקה.
- שופכים את היין למחבת ונותנים לו להתבשל כ-2-3 דקות.
- מוסיפים למחבת את העגבניות המרוסקות, המלח, הפלפל והפלפל האדום (אם רוצים). מערבבים היטב עד שהכל נהיה אחיד ומניחים לרוטב להתבשל במשך 10-15 דקות.
- מנמיכים את האש ושופכים את השמנת ומערבבים. נותנים לרוטב להתבשל עוד 5 דקות.
- לבסוף, מוסיפים למחבת את גבינת הפרמזן, הבזיליקום והפטרוזיליה. מערבבים היטב עד שהגבינה נמסה ומשתלבת היטב ברוטב.
בתיאבון