דג אמנון בתנור
מתכון פשוט וטעים לפילה אמנון בתנור
מצרכים:
- 4 פילה אמנון
- מלח ופלפל לפי הטעם האישי
- 2 שיני שום קצוצות
- 2 כפות שמן זית
- 1 לימון
- 1 כף פטרוזיליה טרייה קצוצה (לא חובה)
הוראות הכנה:
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- שוטפים את הפילה אמנון במים קרים ומייבשים אותם עם נייר סופג או מניחים על מגבת נקייה.
- מסדרים את הפילטים בתבנית אפייה.
- מתבלים את שני הצדדים של הדגים במלח ופלפל.
- בקערה קטנה מערבבים יחד את השום ,השמן והמיץ לימון.
- יוצקים את התערובת הזו על האמנון, מוודאים שהפילטים מצופים בצורה אחידה.
- מכניסים את התבנית אפייה לתנור ואופים כ-10-12 דקות, או עד שהדג מתקלף בקלות בעזרת מזלג. זמן הבישול המדויק יהיה תלוי בעובי הפילטים.
- מוציאים מהתנור, מפזרים פטרוזיליה טרייה ומגישים.
- המתכון הזה עובד נהדר עם תוספת של ירקות מאודים בתנור, אורז או סלט טרי.
בתיאבון!