מתכון לעוף בתנור
מתכון פשוט וטעים לעוף צלוי בתנור עם סויה וסילאן
מצרכים:
- 1 עוף שלם
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 4 שיני שום קצוצות
- 1/2 כוס רוטב סויה
- 1/2 כוס סילאן
- 1 כפית פלפל אדום (לא חובה)
הוראות הכנה:
- מחממים את התנור ל-210 מעלות.
- שוטפים את העוף מבפנים ומבחוץ במים קרים ואז מייבשים אותו בנייר סופג או במגבת.
- משפשפים את העוף כולו בשמן זית, ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור.
- בקערה, מערבבים יחד את השום, הסויה, הסילאן והפלפל.
- הקפידו למרוח היטב את הרוטב על העוף וגם מעט מהרוטב מתחת לעור ובתוך כדי לקבל טעם חזק ועשיר. אם אפשר, השרו את העוף במקרר למשך שעה לפחות, או אפילו ללילה.
- מניחים את העוף כלפי מעלה בתבנית צלייה ויוצקים כל מרינדה שלא נספג בעוף למחבת.
- צולים את העוף בתנור שחומם מראש במשך כשעה ו-15 דקות, או עד שהמיץ מתבהר כשחותכים בין הרגל לירך.
- לאחר שהעוף מוכן, הניחו לו לנוח 10-15 דקות לפני הפריסה.
בתיאבון!