מרק אפונה
מתכון פשוט וטעים למרק אפונה
מצרכים:
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 גזר גדול קלוף וקצוץ
- 2 גבעולי סלרי קצוצים
- 2 כוסות אפונה יבשה
- 1 כפית טימין
- מלח ופלפל
- 6 כוסות מים בערך
הוראות הכנה:
- מחממים את השמן זית בסיר גדול על אש בינונית.
- מוסיפים את הבצל, השום, הגזר והסלרי. מבשלים עד שהירקות מתרככים, כ-5 דקות בערך.
- מוסיפים לסיר את האפונה היבשה,התימין, המלח, הפלפל והמים.
- מבשלים כ-2 דק’ בערך את הכל ביחד ואז מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים את הסיר ונותנים לזה להתבשל. מבשלים עד שהאפונה הופכה לרכה, מה שלרוב לוקח בין 60-90 דקות.
שיהיה בתיאבון!