logo-no-background

DailyMagazine

חציל בתנור עם טחינה

חציל בתנור עם טחינה

 מתכון פשוט לחציל קלוי עם טחינה

מצרכים:

  • 2 חצילים 
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/2 כוס טחינה
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2 פלחי לימון או מיץ לימון
  • מים בהתאם לצורך 
  • פטרוזיליה קצוץ (לקישוט)

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. חוצים את החצילים לשניים. 
  3. מורחים בצדדים של החצילים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
  4. מניחים את חצאי החצילים החתוכים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. צולים בתנור במשך 35-40 דקות, או עד שהחציל רך והקליפה מעט מתכווצת.
  5. בזמן שהחצילים בתנור מכינים את הטחינה. מערבבים בקערה טחינה, שום טחון, מיץ לימון, מים ומלח עד שמקבלים תערובת חלקה. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים עוד מים, כף אחת בכל פעם, עד שמגיעים לסמיכות הרצויה.
  6. מוציאים את החציל מהתנור ונותנים לו להתקרר מעט. הופכים את החצאים ומזלפים עליהם את הטחינה.
  7. מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ושומשום.
  8. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
בתיאבון!
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

אולי יעניין אותך?

נעלי ריצה מומלצות לאצנים וספורטאים
3 נעלי ריצה מומלצות

 נעלי ריצה מומלצות מחפשים נעל ריצה טובה ולא יודעים במה לבחור? אספנו לכם 3 דגמים מומלצים של נעלי ריצה שאתם חייבים לנסות.. בתור אחד שרץ

קרא עוד »
דג מרוקאי טעים
דג מרוקאי

דג מרוקאי מתכון פשוט וטעים במיוחד לדג מרוקאי של שישי.  מצרכים: 2 ק”ג פילה דג לבן (כמו בקלה, חוואר או מוסר ים) 3 שיני שום

קרא עוד »