מתכון לעוגת גבינה אפויה

מתכון פשוט לעוגת גבינה קלאסית בסגנון ניו יורקי.
מצרכים (8-10 חתיכות עוגה תלוי בגדול):
- 1 1/2 כוסות פירורי קרקר
- 5 כפות חמאה
- 2 כפות סוכר מגורען
- 4 חבילות גבינת שמנת
- 1 1/4 כוסות סוכר מגורען
- 1/2 כוס שמנת חמוצה
- 2 כפיות תמצית וניל
- 3 ביצים גדולות
- 1 חלמון ביצה גדול
- 2 כפות קמח
- 1/2 כפית מלח
הוראות הכנה:
- מחממים את התנור ל-170 מעלות צלזיוס ומשמנים תבנית קפיצית בגודל 9 אינץ'.
- בקערה בינונית מערבבים את פירורי הקרקר החמאה והסוכר. מערבבים עד שהפירורים מצופים היטב בחמאה. לחץ את התערובת הזו בחוזקה לתחתית התבנית המוכנה.
- אופים את הקרום בתנור שחומם מראש במשך 10 דקות, ואז מוציאים ומניחים בצד.
- טורפים בקערה גדולה את גבינת השמנת עד שהיא חלקה. מוסיפים את הסוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את השמנת ותמצית הווניל לתערובת גבינת השמנת ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את הביצים והחלמון הנוסף בזה אחר זה, וטורפים היטב לאחר כל הוספה.
- מפזרים את הקמח והמלח על הבלילה ואז מקציפים עד שהכל נטמע במלואו.
- יוצקים את תערובת גבינת השמנת על הקרום שבתבנית.
- אופים את עוגת הגבינה בתנור שחומם מראש במשך כשעה, או עד שהמרכז מתייצב והחלק העליון נראה מעט יבש.
- בסיום, מכבים את התנור ומשאירים את עוגת הגבינה בפנים שהתנור פתוח מעט למשך כשעה.
- לאחר שעה מוציאים את עוגת הגבינה מהתנור, מניחים לה להתקרר לחלוטין בטמפרטורת החדר. לאחר מכן, מכניסים את העוגה למקרר בערך ל4 שעות.
בתיאבון!
אולי יעניין אותך מתכון לעוגת גזר בחושה?