מתכון לעוגת גבינה אפויה

מתכון פשוט לעוגת גבינה קלאסית בסגנון ניו יורקי.
מצרכים (8-10 חתיכות עוגה תלוי בגדול):
- 1 1/2 כוסות פירורי קרקר
- 5 כפות חמאה
- 2 כפות סוכר מגורען
- 4 חבילות גבינת שמנת
- 1 1/4 כוסות סוכר מגורען
- 1/2 כוס שמנת חמוצה
- 2 כפיות תמצית וניל
- 3 ביצים גדולות
- 1 חלמון ביצה גדול
- 2 כפות קמח
- 1/2 כפית מלח
הוראות הכנה:
- מחממים את התנור ל-170 מעלות צלזיוס ומשמנים תבנית קפיצית בגודל 9 אינץ'.
- בקערה בינונית מערבבים את פירורי הקרקר החמאה והסוכר. מערבבים עד שהפירורים מצופים היטב בחמאה. לחץ את התערובת הזו בחוזקה לתחתית התבנית המוכנה.
- אופים את הקרום בתנור שחומם מראש במשך 10 דקות, ואז מוציאים ומניחים בצד.
- טורפים בקערה גדולה את גבינת השמנת עד שהיא חלקה. מוסיפים את הסוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את השמנת ותמצית הווניל לתערובת גבינת השמנת ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את הביצים והחלמון הנוסף בזה אחר זה, וטורפים היטב לאחר כל הוספה.
- מפזרים את הקמח והמלח על הבלילה ואז מקציפים עד שהכל נטמע במלואו.
- יוצקים את תערובת גבינת השמנת על הקרום שבתבנית.
- אופים את עוגת הגבינה בתנור שחומם מראש במשך כשעה, או עד שהמרכז מתייצב והחלק העליון נראה מעט יבש.
- בסיום, מכבים את התנור ומשאירים את עוגת הגבינה בפנים שהתנור פתוח מעט למשך כשעה.
- לאחר שעה מוציאים את עוגת הגבינה מהתנור, מניחים לה להתקרר לחלוטין בטמפרטורת החדר. לאחר מכן, מכניסים את העוגה למקרר בערך ל4 שעות.
בתיאבון!
אולי יעניין אותך מתכון לעוגת גזר בחושה?
נועה היא כתבת ותיקה המתמחה בנושאים מגוונים, בהם ספורט, לייף סטייל, סקירות והשוואות, חופשות וטיולים. עם ניסיון של שנים בעולם התוכן והכתיבה, נועה יודעת להנגיש מידע בצורה ברורה ומעניינת, ולספק לקוראים תובנות מעשיות שמסייעות להם לבחור נכון ולחוות את העולם בצורה חכמה ומהנה יותר.