logo-no-background

DailyMagazine

מתכון לאורז בסמטי

אורז בסמטי

מתכון פשוט וטעים לאורז בסמטי 

מצרכים:

  • 1 כוס אורז בסמטי
  • 2 כוסות מים
  • 1/2 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 כפות שמן 
  • מלח לפי הטעם האישי 

הוראות הכנה:

  1. כדי להסיר עודפי עמילן וכדי להבטיח שהאורז לא יידבק זה לזה שוטפים את האורז הבסמטי במים קרים עד שהמים מתבהרים. לאחר מכן, השרו את האורז במים קרים למשך כ-30 דקות כדי שיהיה ארוך ואוורירי במיוחד (לא חובה). לאחר ההשריה מסננים את האורז.
  2. מחממים את השמן בסיר על אש בינונית ומוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מקבל צבע זהוב. זה אמור לקחת בערך 5-7 דקות.
  3. כעת, הוסיפו לסיר את אורז הבסמטי וערבבו בעדינות למשך מספר דקות כדי לערבב את האורז עם הבצל ולצפות את האורז בשמן. שלב זה גם עוזר לצלות מעט את האורז והוא עושה אותו טעים יותר
  4. מוסיפים את המים והמלח לסיר ומערבבים. מביאים אותו לרתיחה.
  5. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים את הסיר במכסה ונותנים לו להתבשל כ-15-20 דקות, או עד שכל המים נספגים והאורז רך. הימנעו מלערבב את האורז בזמן הבישול מכיוון שזה עלול להפוך אותו לדביק.
  6. מכבים את האש ומניחים לאורז לשבת, מכוסה, למשך 5-10 דקות נוספות. זה יאפשר לאורז לסיים את הבישול באדים שלו.

בתיאבון!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

אולי יעניין אותך?

איש שמח שביצע מכירה
מה חשוב בתהליך המכירה?

מה חשוב בתהליך המכירה? אחד הדברים החשובים ביותר בתהליך המכירה הוא להקשיב ולהבין את הצרכים והמטרות של הצד השני, ולהבין גם מהם האתגרים שעומדים בפניו.

קרא עוד »