סלט יווני
מתכון לסלט יווני טעים וגם בריא
מצרכים:
- 2 מלפפון חתוך לקוביות
- 4 עגבניות חתוכות לקוביות
- 1 בצל סגול פרוס דק
- 4 עלי חסה יפים
- 1 פלפל חריף חתוך לקוביות (למי שאוהב חריף)
- 1/2 כוס זיתי קלמטה מגולענים (או זיתים שחורים/ירוקים)
- 1/2 כוס גבינת פטה חתוכה או מגורדת
- 1 כפית אורגנו
- 1/4 כוס שמן זית איכותי
- 2 כפות חומץ
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
הוראות הכנה:
- בקערה גדולה מערבבים את המלפפון, העגבניות, הבצל האדום, הפלפל, החסה, הזיתים ואת גבינת הפטה.
- להכנת הרוטב, מערבבים בקערה נפרדת את שמן הזית, החומץ מלח ופלפל שחור.
- יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים הכל ביחד. מפזרים מעל את האורגנו.
- אפשר להגיש את הסלט מיד, או לתת לו לשבת במקרר כחצי שעה כדי לתת לטעמים להתמזג.
ערך תזונתי למנה זו לפי 100 גרם
- קלוריות: 60-70
- חלבון: 1.5 גרם
- פחמימות: 4 גרם
- שומן: 4.5 גרם
- כולסטרול: 4 מ"ג
- נתרן: 180 מ"ג
הערכים יכולים להשתנות בהתאם למרכיבים הספציפיים שבהם תשתמש. סלט יווני הוא מאכל בריא ומזין המספק כמות טובה של סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים והוא גם דל קלוריות.
בתיאבון!
נועה היא כתבת ותיקה המתמחה בנושאים מגוונים, בהם ספורט, לייף סטייל, סקירות והשוואות, חופשות וטיולים. עם ניסיון של שנים בעולם התוכן והכתיבה, נועה יודעת להנגיש מידע בצורה ברורה ומעניינת, ולספק לקוראים תובנות מעשיות שמסייעות להם לבחור נכון ולחוות את העולם בצורה חכמה ומהנה יותר.