סלט יווני
מתכון לסלט יווני טעים וגם בריא
מצרכים:
- 2 מלפפון חתוך לקוביות
- 4 עגבניות חתוכות לקוביות
- 1 בצל סגול פרוס דק
- 4 עלי חסה יפים
- 1 פלפל חריף חתוך לקוביות (למי שאוהב חריף)
- 1/2 כוס זיתי קלמטה מגולענים (או זיתים שחורים/ירוקים)
- 1/2 כוס גבינת פטה חתוכה או מגורדת
- 1 כפית אורגנו
- 1/4 כוס שמן זית איכותי
- 2 כפות חומץ
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
הוראות הכנה:
- בקערה גדולה מערבבים את המלפפון, העגבניות, הבצל האדום, הפלפל, החסה, הזיתים ואת גבינת הפטה.
- להכנת הרוטב, מערבבים בקערה נפרדת את שמן הזית, החומץ מלח ופלפל שחור.
- יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים הכל ביחד. מפזרים מעל את האורגנו.
- אפשר להגיש את הסלט מיד, או לתת לו לשבת במקרר כחצי שעה כדי לתת לטעמים להתמזג.
ערך תזונתי למנה זו לפי 100 גרם
- קלוריות: 60-70
- חלבון: 1.5 גרם
- פחמימות: 4 גרם
- שומן: 4.5 גרם
- כולסטרול: 4 מ"ג
- נתרן: 180 מ"ג
הערכים יכולים להשתנות בהתאם למרכיבים הספציפיים שבהם תשתמש. סלט יווני הוא מאכל בריא ומזין המספק כמות טובה של סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים והוא גם דל קלוריות.
בתיאבון!