סלט תפוחי אדמה במיונז
מתכון פשוט וטעים להכנת סלט תפוחי אדמה עם מיונז
מצרכים:
- 5 תפוחי אדמה
- 4 כפות מיונז
- 1 כף חומץ תפוחים
- 1 כף חרדל צהוב
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- פטרוזיליה קצוץ (לקישוט)
הוראות הכנה:
- התחל בשטיפה יסודית של תפוחי האדמה. אם אתה מעדיף, אתה יכול לקלף את תפוחי האדמה.
- חותכים את תפוחי האדמה לחתיכות קטנות בגודל ביס.
- מניחים את תפוחי האדמה הקצוצים בסיר גדול, מוסיפים מספיק מים לכיסוי תפוחי האדמה ומביאים לרתיחה.
- לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה ונותנים לתפוחי אדמה להתבשל עד שהם רכים במזלג, מה שאמור לקחת כ-10-15 דקות בערך. היזהר לא לבשל יתר על המידה, כי אתה לא רוצה שהם יהיו רכים מדי או עיסתיים.
- בזמן שתפוחי האדמה רותחים, מכינים את הרוטב. בקערה קטנה מערבבים את המיונז, החומץ והחרדל. מערבבים עד שמקבלים תערובת אחידה.
- מסננים את תפוחי האדמה היטב ונותנים להם להתקרר.
- לאחר שהתקררו, שמים את תפוחי האדמה בקערה גדולה. מוסיפים את הסלט.
- יוצקים את הרוטב על תפוחי האדמה והירקות, ואז מערבבים בעדינות את הכל יחד.
- מתבלים במלח ופלפל, ואז מערבבים שוב.
- מכסים את הקערה ומקררים את סלט תפוחי האדמה לפחות שעתיים לפני ההגשה. זה יאפשר לטעמים להתמזג יחד.
בתיאבון!