תפוחי אדמה ובטטה בתנור
מתכון פשוט וטעים לתפוחי אדמה ובטטה צלויים בתנור
מצרכים:
- 4 תפוחי אדמה
- 4 בטטות
- 5 כפות שמן זית
- 2 כפיות מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
- 1 כפית אבקת שום
- 1 כפית רוזמרין או טימין (לא חובה)
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- שוטפים היטב את תפוחי האדמה והבטטה כדי להסיר לכלוך. אפשר לקלף את הקליפה אם אתם לא אוהבים, אבל תדעו שהיא מוסיפה סיבים וחומרים מזינים נוספים, לבחירתכם.
- חותכים את תפוחי האדמה והבטטה לקוביות קטנות בגודל ביס. נסו שהן יהיו אחידות בגודלן כדי שיתבשלו בצורה אחידה.
- מניחים את תפוחי האדמה והבטטה בקערה גדולה. מוסיפים את השמן זית, המלח, הפלפל, אבקת שום ועשבי תיבול ומערבבים הכל ביחד.
- לאחר מכן פורסים את תפוחי האדמה והבטטה על תבנית האפייה.
- צולים את תפוחי האדמה והבטטה בתנור במשך כ-30-40 דקות, או עד שהם נהיים רכים זהובים ופריכים. באמצע הבישול, ערבבו היטב כדי להבטיח צלייה אחידה.
- בדוק את מידת העשייה עם מזלג. אם זה עובר בקלות, תפוחי האדמה מוכנים.
בתיאבון!
נועה היא כתבת ותיקה המתמחה בנושאים מגוונים, בהם ספורט, לייף סטייל, סקירות והשוואות, חופשות וטיולים. עם ניסיון של שנים בעולם התוכן והכתיבה, נועה יודעת להנגיש מידע בצורה ברורה ומעניינת, ולספק לקוראים תובנות מעשיות שמסייעות להם לבחור נכון ולחוות את העולם בצורה חכמה ומהנה יותר.