מתכון לשעועית ירוקה
מתכון פשוט וטעים לשעועית ירוקה מוקפצת
מצרכים:
- 1 ק"ג שעועית ירוקה
- 2 כפות שמן זית
- 3 שיני שום קצוצות
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 כפות מיץ לימון (לא חובה)
- 2 כפות שקדים או אגוזי מלך קצוצים (לא חובה)
הוראות הכנה:
- שטפו את השעועית הירוקה במים קרים ויבשו אותה. תחתכו את הקצוות של השעועית.
- מחממים שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית.
- מוסיפים את השום למחבת ומבשלים כדקה עד שהוא מתחיל להוציא ריח, אך היזהרו לא לשרוף אותו.
- מוסיפים את השעועית הירוקה למחבת. מערבבים את השעועית הירוקה שתתמלא בשמן זית ושום.
- מכסים ומבשלים כ-10 דקות תוך ערבוב מדי פעם. אם אתה אוהב את השעועית שלך רכה יותר, אתה יכול לבשל אותה עוד כמה דקות.
- מתבלים את השעועית הירוקה במלח ופלפל לפי הטעם.
- אפשר להוסיף גרידת לימון, מיץ לימון ושקדים קצוצים או אגוזי מלך לחיזוק הטעם של השעועית.
הערך התזונתי של השעועית הירוקה לפי 100 גרם:
חישוב הערך התזונתי המדויק של המתכון הזה יכול להיות מעט מאתגר בגלל משתנים כמו זמני בישול, וריאציות של מרכיבים ומדידות ספציפיות. עם זאת, הנה הערך התזונתי פחות או יותר למנה זו.
- קלוריות: 60
- סך השומן: 3.2 גרם
- שומן רווי: 0.5 גרם
- נתרן: 200 מ"ג
- סך הפחמימות: 7.8 גרם
- סיבים תזונתיים: 2.7 גרם
- סוכרים: 3.9 גרם
- חלבון: 2 גרם
לנתונים תזונתיים מדויקים יותר, מומלץ להשתמש במחשבון תזונתי, שלעיתים קרובות ניתן למצוא אותו באינטרנט. כלים אלה מאפשרים לך להזין את כמויות המרכיבים הספציפיות שלך ולספק לך פירוט תזונתי מפורט.
*המנה הזו טעימה במיוחד עם דג סלמון בתנור.
בתיאבון!