אורז לסושי
אם אתם רוצים להכין סושי בבית, אחד הדברים החשובים ביותר שצריך להתמקד בו הוא האורז של הסושי.

מתכון פשוט וטעים לאורז לסושי
מצרכים:
- 2 כוסות אורז סושי
- 3 כוסות מים
- 1/3 כוס חומץ אורז
- 2 כפות סוכר
- 1 כפית מלח
הוראות הכנה:
- שוטפים את האורז: מניחים את האורז בקערה גדולה וממלאים אותה במים קרים. מערבבים את האורז במים עם היד, שופכים וחוזרים על הפעולה 2-3 פעמים עד שהמים צלולים.
- מבשלים את האורז: שמים את האורז ואת המים בסיר. מרתיחים את הסיר על אש בינונית/גבוהה. ברגע שהוא מתחיל לרתוח, מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים את הסיר ונותנים לו להתבשל כ-15-20 דקות, או עד שהמים נספגים במלואם באורז. לאחר מכן נותנים לסיר לעמוד 10 דקות עם מכסה מכוסה.
- מכינים את תערובת החומץ: בזמן שהאורז מתבשל, מערבבים את חומץ האורז, הסוכר והמלח בסיר קטן על אש בינונית. מערבבים עד שהסוכר והמלח נמסים ומניחים את זה בצד להתקרר.
- מערבבים את תערובת האורז והחומץ: מעבירים את האורז לקערה גדולה. שופכים את החומץ בהדרגה על האורז תוך קיפול עדין של האורז בעזרת מרית.
- נותנים לאורז להתקרר: הניחו לאורז להתקרר בטמפרטורת החדר לפני שאתם מגלגלים סושי. לא להכניס למקרר כי זה יכול לייבש את האורז ולהשפיע על המרקם.
שיהיה בתיאבון 🙂
נועה היא כתבת ותיקה המתמחה בנושאים מגוונים, בהם ספורט, לייף סטייל, סקירות והשוואות, חופשות וטיולים. עם ניסיון של שנים בעולם התוכן והכתיבה, נועה יודעת להנגיש מידע בצורה ברורה ומעניינת, ולספק לקוראים תובנות מעשיות שמסייעות להם לבחור נכון ולחוות את העולם בצורה חכמה ומהנה יותר.