אורז לסושי
אם אתם רוצים להכין סושי בבית, אחד הדברים החשובים ביותר שצריך להתמקד בו הוא האורז של הסושי.

מתכון פשוט וטעים לאורז לסושי
מצרכים:
- 2 כוסות אורז סושי
- 3 כוסות מים
- 1/3 כוס חומץ אורז
- 2 כפות סוכר
- 1 כפית מלח
הוראות הכנה:
- שוטפים את האורז: מניחים את האורז בקערה גדולה וממלאים אותה במים קרים. מערבבים את האורז במים עם היד, שופכים וחוזרים על הפעולה 2-3 פעמים עד שהמים צלולים.
- מבשלים את האורז: שמים את האורז ואת המים בסיר. מרתיחים את הסיר על אש בינונית/גבוהה. ברגע שהוא מתחיל לרתוח, מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים את הסיר ונותנים לו להתבשל כ-15-20 דקות, או עד שהמים נספגים במלואם באורז. לאחר מכן נותנים לסיר לעמוד 10 דקות עם מכסה מכוסה.
- מכינים את תערובת החומץ: בזמן שהאורז מתבשל, מערבבים את חומץ האורז, הסוכר והמלח בסיר קטן על אש בינונית. מערבבים עד שהסוכר והמלח נמסים ומניחים את זה בצד להתקרר.
- מערבבים את תערובת האורז והחומץ: מעבירים את האורז לקערה גדולה. שופכים את החומץ בהדרגה על האורז תוך קיפול עדין של האורז בעזרת מרית.
- נותנים לאורז להתקרר: הניחו לאורז להתקרר בטמפרטורת החדר לפני שאתם מגלגלים סושי. לא להכניס למקרר כי זה יכול לייבש את האורז ולהשפיע על המרקם.
שיהיה בתיאבון 🙂