DailyMagazine

אורז לסושי

אם אתם רוצים להכין סושי בבית, אחד הדברים החשובים ביותר שצריך להתמקד בו הוא האורז של הסושי. 

אורז לסושי

מתכון פשוט וטעים לאורז לסושי 

מצרכים:

  • 2 כוסות אורז סושי 
  • 3 כוסות מים
  • 1/3 כוס חומץ אורז
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח

הוראות הכנה:

  1. שוטפים את האורז: מניחים את האורז בקערה גדולה וממלאים אותה במים קרים. מערבבים את האורז במים עם היד, שופכים וחוזרים על הפעולה 2-3 פעמים עד שהמים צלולים.
  2. מבשלים את האורז: שמים את האורז ואת המים בסיר. מרתיחים את הסיר על אש בינונית/גבוהה. ברגע שהוא מתחיל לרתוח, מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים את הסיר ונותנים לו להתבשל כ-15-20 דקות, או עד שהמים נספגים במלואם באורז. לאחר מכן נותנים לסיר לעמוד 10 דקות עם מכסה מכוסה.
  3. מכינים את תערובת החומץ: בזמן שהאורז מתבשל, מערבבים את חומץ האורז, הסוכר והמלח בסיר קטן על אש בינונית. מערבבים עד שהסוכר והמלח נמסים ומניחים את זה בצד להתקרר.
  4. מערבבים את תערובת האורז והחומץ: מעבירים את האורז לקערה גדולה. שופכים את החומץ בהדרגה על האורז תוך קיפול עדין של האורז בעזרת מרית.
  5. נותנים לאורז להתקרר: הניחו לאורז להתקרר בטמפרטורת החדר לפני שאתם מגלגלים סושי. לא להכניס למקרר כי זה יכול לייבש את האורז ולהשפיע על המרקם.
שיהיה בתיאבון 🙂
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
אהבתם? שתפו עם חברים
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
X
Threads
Reddit
עוד דברים ששווה לקרוא..
עובדות
קטגוריות
עובדות מעניינות

עובדות מעניינות כמו שאתם יודעים עם עבודות אי אפשר להתווכח. בפוסט זה אספנו לכם עובדות מעניינות על העולם שהולכים להדהים אתכם. תמצאו פה עובדות מתחומים

קרא עוד »