אורז עם עדשים כתומות
מתכון פשוט לאורז עם עדשים כתומות (מתכון זה מגיש 4)
מצרכים:
- 1 כוס עדשים כתומות
- 2 כוסות אורז
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 כפית כורכום טחון
- 1 כפית כמון טחון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 3 כפות שמן זית
- 4 כוסות מים
- 2 כפות מיץ לימון טרי
- חופן פטרוזיליה טרייה קצוצה לקישוט
הוראות הכנה:
- שוטפים היטב את העדשים במים קרים עד שהמים מתבהרים. לאחר מכן, השרו אותם בקערת מים במשך כ-30 דקות.
- בזמן שהעדשים נספגו, שוטפים את האורז במים קרים עד שהמים מתבהרים.
- בסיר גדול מחממים שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים כ-5 דקות בערך.
- מוסיפים לבצל את השום הטחון, הכורכום והכמון ומערבבים היטב. מבשלים כ2 דקות את הכל יחד.
- מסננים את העדשים ומוסיפים אותן לסיר. מערבבים את העדשים עם התבלינים.
- מוסיפים לסיר את האורז.
- שפוכים פנימה את הכוסות מים. מגבירים את האש ומערבבים הכל יחד2-3 דק'.
- לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים את הסיר ונותנים לו להתבשל כ-20 דקות. תדע שזה נעשה כשהעדשים והאורז שניהם רכים וכל הנוזלים נספגו.
- מסירים את הסיר מהאש ונותנים לו לעמוד מכוסה במשך 5 דקות. זה יעזור לאורז להיות אוורירי יותר.
בתיאבון!