מאכלים עם חלבון
באיזה מאכלים יש הכי הרבה חלבון?
אם אתם לא יודעים אילו מאכלים הם עתירי חלבון, אז אתם לא לבד. רבים מאיתנו לא יודעים את התשובה לשאלה זו, לכן אנחנו פה. חלבון הוא אחד המרכיבים החשובים ביותר בתזונה שלנו, והוא תורם לתפקוד תקין של הגוף וחיזוק השרירים.
בפוסט זה, נכיר סוגי מאכלים עשירים בחלבון, ונסביר את החשיבות של צריכה מספקת של חלבונים.
בין אם אתם מתאמנים ובין אם לא, חשוב מאוד לצרוך כמות חלבון מספקת..
20 מאכלים שיש בהם הרבה חלבון (כמות החלבון לפי 100 גרם)
- סייטן (תחליף בשר): 75 גרם
- ספירולינה: 57 גרם
- בקלה מיובש: 63 גרם
- גבינת פרמזן: 38 גרם
- חלבון סויה: 80 גרם
- גרעיני דלעת: 33 גרם
- שקדים: 21 גרם
- דג סלומון: 20 גרם
- חזה עוף רזה: 31 גרם
- טונה (שימורים במים): 26 גרם
- חזה הודו: 30 גרם
- בשר בקר רזה (מבושל): 36 גרם
- יוגורט יווני : 10 גרם
- טופו: 8 גרם
- עדשים: 9 גרם
- ביצים: 13 גרם
- חלב: 3.4 גרם
- קינואה (מבושלת): 4.1 גרם
- בוטנים: 26 גרם
- חומוס (מבושל): 9 גרם
אלו הם ערכים ממוצעים ועשויים להשתנות מעט בהתבסס על ההכנה, שיטות בישול או סוגי זן ספציפיים.
כמה עובדות חשובות על חלבון
- צריכת כמות חלבון נכונה היא חשובה מאוד לגוף האדם. זה עוזר לבניית השרירים ואפילו עוזר לגוף שלך להדוף חיידקים מזיקים.
- ישנם חלקים של חלבון הנקראים חומצות אמינו. חלק מהם הגוף שלנו יכול לייצר, אבל חלק הגוף צריך לקבל מאוכל.
- אפשר למצוא חלבון בסוגים שונים של מזון כמו בשר, דגים, ביצים, חלב, שעועית ואגוזים.
- לפעמים הגוף יכול להשתמש בחלבון לאנרגיה, אבל בדרך כלל החלבון משמש למטרות אחרות כמו פחמימות.
עדיף לצרוך חלבון אמיתי או מעובד?
ברוב המקרים עדיף לצרוך אוכל אמיתי ולא מעובד כי הוא פשוט בריא יותר. אוכל אמיתי מכיל ערכים תזונתיים אחרים שהגוף צריך לקבל. אבל שייק חלבון הוא פתרון טוב, במיוחד אם אתה אחרי אימון, ואין לך את הזמן להכין ארוחה בריאה עשירה בחלבון.
ככה או ככה, חשוב לציין שחלבון הוא סופר חשוב לחיזוק ושיקום גוף האדם.