פשטידת קישואים וגבינות
מתכון לפשטידת קישואים וגבינות, פשוט וטעים במיוחד!
מצרכים:
- 4 קישואים פרוסים דק דק
- 1 בצל קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 2 כפות שמן זית
- 2 ביצים
- גבינת מוצרלה מגורדת (בערך 250 גרם)
- גבינת פרמזן מגורדת ( בערך 200 גרם)
- 3 עלי בזיליקום
- כפית מלח
- כפית פלפל שחור
- 1 בצק פאי לא אפוי
הוראות הכנה:
- מחממים את התנור ל-190 מעלות צלזיוס.
- במחבת גדולה מחממים את השמן זית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל, השום והקישואים הפרוסים. מטגנים עד שהקישואים רכים. זה אמור לקחת בערך 10 דקות.
- בקערה גדולה טורפים את הביצים. לאחר מכן, מוסיפים את המוצרלה, הפרמזן, בזיליקום, מלח ופלפל שחור. מערבבים הכל עד שכל החומרים מתאחדים היטב.
- מוסיפים את הקישואים המבושלים, הבצל והשום לתערובת הביצים והגבינה ומערבבים הכל ביחד.
- מניחים את בצק הפאי בתבנית ושופכים את תערובת הקישואים לתוך הבצק.
- אופים בתנור במשך 35-40 דקות, או עד שהפשטידה מתייצבת ומסביב מתחיל להזהיב.
- מניחים לפשטידה להתקרר כמה דקות לפני החיתוך וההגשה.
הערה: ניתן להתאים בקלות את המתכון לפי הטעם האישי. לדוגמה, אפשר להוסיף ירקות אחרים כמו פלפלים או עגבניות. אפשר גם לשחק עם הגבינות; צ'דר או פטה יכולים להיות תחליפים ראויים וטעימים במיוחד.
נועה היא כתבת ותיקה המתמחה בנושאים מגוונים, בהם ספורט, לייף סטייל, סקירות והשוואות, חופשות וטיולים. עם ניסיון של שנים בעולם התוכן והכתיבה, נועה יודעת להנגיש מידע בצורה ברורה ומעניינת, ולספק לקוראים תובנות מעשיות שמסייעות להם לבחור נכון ולחוות את העולם בצורה חכמה ומהנה יותר.