מתכון לאסאדו בתנור

מתכון פשוט וטעים לאסאדו בתנור
מצרכים:
- 2.5 ק"ג צלעות בקר
- 2 בצלים
- 4 שיני שום
- 2 פלפלים
- 1 כוס יין אדום
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כפות פפריקה
- 2 כפות אורגנו מיובש
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 2 עלי דפנה
הוראות הכנה:
- מחממים את התנור ל-150 מעלות.
- מערבבים בקערה את הבצל, השום, הפלפלים, הפפריקה, האורגנו, המלח והפלפל.
- משפשפים את צלעות הבקר בשמן זית ובתערובת התבלינים, מוודאים שכל הצדדים מרוחים היטב.
- בתבנית גדולה מניחים את צלעות הבקר ויוצקים את היין האדום פנימה ומוסיפים את עלי הדפנה.
- מכסים את התבנית בנייר אלומיניום או במכסה התנור ההולנדי ומכניסים לתנור שחומם מראש. אופים כ-3-4 שעות, או עד שהבשר רך ונופל מהעצם.
- לאחר שצלעות הבקר מוכנות, מוציאים מהתנור ונותנים להן לנוח כמה דקות לפני ההגשה.
*מגישים את האסאדו עם רוטב צ'ימיצ'ורי בצד.
בתיאבון! שימו לב כי זמני הבישול יכולים להשתנות בהתאם לחיתוך ולגודל צלעות הבקר שלכם.