מתכון לעוגת גבינה אפויה
מתכון פשוט וטעים לעוגת גבינה אפויה בתנור, קינוח פשוט מושלם!
מצרכים
עבור הקרום:
- 1 1/2 כוסות פירורי קרקר
- 1/4 כוס חמאה מומסת
- 2 כפות סוכר
למילוי:
- 4 חבילות גבינת שמנת
- 1 1/4 כוסות סוכר
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- 2 כפיות תמצית וניל
- 3 ביצים גדולות
אופן הכנה:
- מחממים את התנור ל-165 מעלות.
- מערבבים את הפירורי קרקר, החמאה ו-2 כפות סוכר ואז מוסיפים את התערובת הזו לתחתית תבנית קפיצית כדי ליצור את הקרום.
- בקערה גדולה טורפים את גבינת השמנת עד שהיא הופכת חלקה. מוסיפים בהדרגה 1 1/4 כוסות סוכר, ואז את השמנת ותמצית וניל. מקציפים עד לקבלת מרקם חלק.
- מוסיפים פנימה את הביצים. יוצקים את המילוי לתבנית מרופדת בקרום ומחליקים את החלק העליון בעזרת מרית.
- מניחים את התבנית על נייר אפייה ואופים במשך 60-80 דק', עד שהמרכז מתייצב והחלק העליון נראה מעט יבש.
- מוציאים מהתנור ונותנים לו להתקרר בתבנית למשך 5 דקות.
- הניחו לעוגת גבינה להתקרר לטמפרטורת החדר. לאחר מכן, מכסים ומקררים לפחות 4 שעות לפני ההגשה.
ערך תזונתי לעוגת גבינה ל-100 גרם
- קלוריות: 321
- חלבון: 5.6 גרם
- פחמימות: 23.4 גרם (בעיקר סוכרים)
- שומן: 22.9 גרם (בעיקר שומן רווי מגבינת שמנת)
- כולסטרול: 88 מ"ג
- נתרן: 216 מ"ג
שימו לב שערכים אלו יכולים להשתנות בהתאם למרכיבים הספציפיים בהם נעשה שימוש, והקינוח הזה עשיר קלוריות, כך שעדיף ליהנות ממנו במידה.
בתיאבון!