מתכון למרק שמנת פטריות

מתכון קלאסי ופשוט למרק פטריות עם שמנת
מצרכים:
- 450 גרם פטריות טריות
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 שיני שום קצוצות
- 2 כפות חמאה
- 1 כפית תימין
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
- 3 כוסות מים
- 2 מיכלי שמנת (500 מ"ל)
- פטרוזיליה טרייה או עירית, לקישוט
הוראות הכנה:
- נקו את הפטריות ופרסו אותם לחתיכות דקות.
- בסיר גדול ממיסים את החמאה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהם מוכנים, כ-5 דקות. מוסיפים את השום ומבשלים עוד דקה.
- מוסיפים לסיר את הפטריות, התימין, המלח והפלפל. מבשלים כ-10 דקות, או עד שהפטריות משחררות את המיצים והחלו להשחים.
- מוסיפים את השמנת והמים בהדרגה תוך כדי ערבוב
- מביאים את המרק לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות עד שהוא מוכן.
- לבסוף אפשר להוסיף מעל פטרוזיליה או עירית ליופי.
בתיאבון!
נועה היא כתבת ותיקה המתמחה בנושאים מגוונים, בהם ספורט, לייף סטייל, סקירות והשוואות, חופשות וטיולים. עם ניסיון של שנים בעולם התוכן והכתיבה, נועה יודעת להנגיש מידע בצורה ברורה ומעניינת, ולספק לקוראים תובנות מעשיות שמסייעות להם לבחור נכון ולחוות את העולם בצורה חכמה ומהנה יותר.