מתכון ללחם שום
אוהבים בצקים ולחם שום? הנה מתכון טעים וקליל ללחם שום ביתי שכל אחד יכול להרשות לעצמו להכין לבד בבית.
מתכון פשוט וטעים ללחם שום בתנור
מצרכים:
- בגט אחד או לחם טעים שאתם אוהבים
- 1/3 כוס חמאה
- 4-5 שיני שום קצוצות
- 2 כפות פטרוזיליה קצוץ דק
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת
הוראות הכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- חותכים את הלחם לפרוסות, אבל לא עד הסוף, אתם רוצים להשאיר את הפרוסות מחוברות בתחתית.
- בקערה קטנה מערבבים את החמאה, השום הטחון, הפטרוזיליה, המלח והפלפל. מערבבים עד שמקבלים תערובת אחידה.
- מרחו את תערובת חמאת השום הזו בין חתיכות הלחם. מוודאים שכל שכבה מקבלת כמות יפה של חמאת שום. אם רוצים אפשר גם למרוח קצת על הלחם.
- אם אתם רוצים הכניסו בין חתיכות הלחם גבינת פרמזן.
- עוטפים את הלחם המוכן בנייר אלומיניום ומניחים על תבנית אפייה.
- אופים בתנור במשך כ-15 דקות.
- לאחר 15 דקות, פותחים את החלק העליון של הלחם, ומשאירים את הדפנות והתחתית עטופים. אופים עוד 5-10 דקות, או עד שהחלק העליון פריך וזהוב.
שיהיה בתיאבון!