איך להכין מרק תירס?
מתכון פשוט וטעים למרק תירס
מצרכים:
- 2 קופסאות שימורים של תירס
- 4 כוסות מים
- 1/4 כוס חמאה
- מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
- בסיר גדול מערבבים את גרעיני התירס והמים. מביאים אותו לרתיחה על אש בינונית ונותנים לו להתבשל כ-10 דקות או עד שגרעיני התירס רכים.
- מעבירים את האש לנמוכה ומוסיפים את החמאה ומערבבים היטב עד שהיא נמסה ומשתלבת עם המרק תירס.
- מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. התאימו את התיבול לפי העדפתכם.
- מבשלים את מחית התירס במשך 5 דקות נוספות, תוך ערבוב מדי פעם כדי למנוע הידבקות. ברגע שמרק התירס מגיע למרקם קרמי מכבים את האש.
הערך התזונתי של מרק תירס לפי 100 גרם:
- קלוריות: 86 קק”ל
- חלבון: 2.6 גרם
- שומן: 4.8 גרם
- פחמימות: 8.6 גרם
- סיבים: 1.5 גרם
- סוכר: 2.3 גרם
- נתרן: 166 מ”ג
שימו לב שערכים אלו משוערים ויכולים להשתנות בהתאם למרכיבים הספציפיים בהם תשתמשו.
שיהיה בתיאבון!