DailyMagazine

איך להכין מרק תירס?

מרק תירס

מתכון פשוט וטעים למרק תירס 

מצרכים:

  • 2 קופסאות שימורים של תירס
  • 4 כוסות מים
  • 1/4 כוס חמאה
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

  1. בסיר גדול מערבבים את גרעיני התירס והמים. מביאים אותו לרתיחה על אש בינונית ונותנים לו להתבשל כ-10 דקות או עד שגרעיני התירס רכים.
  2. מעבירים את האש לנמוכה ומוסיפים את החמאה ומערבבים היטב עד שהיא נמסה ומשתלבת עם המרק תירס.
  3. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. התאימו את התיבול לפי העדפתכם.
  4. מבשלים את מחית התירס במשך 5 דקות נוספות, תוך ערבוב מדי פעם כדי למנוע הידבקות. ברגע שמרק התירס מגיע למרקם קרמי מכבים את האש.

הערך התזונתי של מרק תירס לפי 100 גרם:

  • קלוריות: 86 קק"ל
  • חלבון: 2.6 גרם
  • שומן: 4.8 גרם
  • פחמימות: 8.6 גרם
  • סיבים: 1.5 גרם
  • סוכר: 2.3 גרם
  • נתרן: 166 מ"ג

שימו לב שערכים אלו משוערים ויכולים להשתנות בהתאם למרכיבים הספציפיים בהם תשתמשו.

שיהיה בתיאבון!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
אהבתם? שתפו עם חברים
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
X
Threads
Reddit
עוד דברים ששווה לקרוא..
למה לא מומלץ לשכב אחרי נטילת תרופה?
קטגוריות
למה אסור לשכב אחרי אתופן?

למה אסור לשכב אחרי אתופן? שכיבה לאחר נטילת אתופן (אתודולק) אינה מומלצת מכיוון שהתרופה עלולה לגרום לגירוי של רירית הקיבה או הוושט. במצב שכיבה, יש סיכון מוגבר

קרא עוד »