איך להכין מרק תירס?
מתכון פשוט וטעים למרק תירס
מצרכים:
- 2 קופסאות שימורים של תירס
- 4 כוסות מים
- 1/4 כוס חמאה
- מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
- בסיר גדול מערבבים את גרעיני התירס והמים. מביאים אותו לרתיחה על אש בינונית ונותנים לו להתבשל כ-10 דקות או עד שגרעיני התירס רכים.
- מעבירים את האש לנמוכה ומוסיפים את החמאה ומערבבים היטב עד שהיא נמסה ומשתלבת עם המרק תירס.
- מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. התאימו את התיבול לפי העדפתכם.
- מבשלים את מחית התירס במשך 5 דקות נוספות, תוך ערבוב מדי פעם כדי למנוע הידבקות. ברגע שמרק התירס מגיע למרקם קרמי מכבים את האש.
הערך התזונתי של מרק תירס לפי 100 גרם:
- קלוריות: 86 קק"ל
- חלבון: 2.6 גרם
- שומן: 4.8 גרם
- פחמימות: 8.6 גרם
- סיבים: 1.5 גרם
- סוכר: 2.3 גרם
- נתרן: 166 מ"ג
שימו לב שערכים אלו משוערים ויכולים להשתנות בהתאם למרכיבים הספציפיים בהם תשתמשו.
שיהיה בתיאבון!
נועה היא כתבת ותיקה המתמחה בנושאים מגוונים, בהם ספורט, לייף סטייל, סקירות והשוואות, חופשות וטיולים. עם ניסיון של שנים בעולם התוכן והכתיבה, נועה יודעת להנגיש מידע בצורה ברורה ומעניינת, ולספק לקוראים תובנות מעשיות שמסייעות להם לבחור נכון ולחוות את העולם בצורה חכמה ומהנה יותר.