מתכון לרוטב ויניגרט
מתכון פשוט וטעים לרוטב ויניגרט שמתאים בעיקר לסלטים:
מצרכים:
- 1/4 כוס חומץ בלסמי
- 3/4 כוס שמן זית
- 1 כפית חרדל דיז'ון
- 1-2 שיני שום
- 1 כפית דבש או סירופ מייפל (לא חובה, למתיקות)
- מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
הוראות הכנה:
- בקערה קטנה, טורפים יחד את החומץ הבלסמי והחרדל עד לקבלת תערובת אחידה.
- מטפטפים באיטיות את השמן זית לתוך הקערה ומערבבים היטב.
- מוסיפים את השום הטחון לרוטב ומערבבים שוב.
- אם אתם מעדיפים את הרוטב ויניגרט מתוק יותר, תוסיפו את הדבש או סירופ מייפל ותערבבו היטב.
- מוסיפים מלח ופלפל שחור בהתאם להעדפות שלכם.
- טועמים את ויניגרט ומתקנים את הטעמים במידת הצורך.
- יוצקים את ויניגרט לצנצנת זכוכית ומאחסנים אותו במקרר. יש לנער היטב לפני השימוש.
- ויניגרט בלסמי יכול להשתלב היטב עם מגוון סלטים, סלט קיסר, סלט יווני וכמובן כל סלט ירקות אחר.
בתיאבון!