מתכון לרוטב ויניגרט
מתכון פשוט וטעים לרוטב ויניגרט שמתאים בעיקר לסלטים:
מצרכים:
- 1/4 כוס חומץ בלסמי
- 3/4 כוס שמן זית
- 1 כפית חרדל דיז'ון
- 1-2 שיני שום
- 1 כפית דבש או סירופ מייפל (לא חובה, למתיקות)
- מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
הוראות הכנה:
- בקערה קטנה, טורפים יחד את החומץ הבלסמי והחרדל עד לקבלת תערובת אחידה.
- מטפטפים באיטיות את השמן זית לתוך הקערה ומערבבים היטב.
- מוסיפים את השום הטחון לרוטב ומערבבים שוב.
- אם אתם מעדיפים את הרוטב ויניגרט מתוק יותר, תוסיפו את הדבש או סירופ מייפל ותערבבו היטב.
- מוסיפים מלח ופלפל שחור בהתאם להעדפות שלכם.
- טועמים את ויניגרט ומתקנים את הטעמים במידת הצורך.
- יוצקים את ויניגרט לצנצנת זכוכית ומאחסנים אותו במקרר. יש לנער היטב לפני השימוש.
- ויניגרט בלסמי יכול להשתלב היטב עם מגוון סלטים, סלט קיסר, סלט יווני וכמובן כל סלט ירקות אחר.
בתיאבון!
נועה היא כתבת ותיקה המתמחה בנושאים מגוונים, בהם ספורט, לייף סטייל, סקירות והשוואות, חופשות וטיולים. עם ניסיון של שנים בעולם התוכן והכתיבה, נועה יודעת להנגיש מידע בצורה ברורה ומעניינת, ולספק לקוראים תובנות מעשיות שמסייעות להם לבחור נכון ולחוות את העולם בצורה חכמה ומהנה יותר.