מתכון לדג סלמון בתנור
לאוהבי הדג סלמון בתנור, הכנו עבורכם מתכון טעים וקל להכנה שכל אחד ואחת מכם יכול להכין.
מתכון לסלמון בתנור (25-30 דק')
מצרכים:
- 450 גרם פילה סלמון
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 כף מיץ לימון טרי
- 1 כפית שמיר טרי קצוץ
- מלח ופלפל
- פלחי לימון להגשה
הוראות הכנה:
1.מחממים את התנור ל-190 מעלות צלזיוס.
2.מרפדים תבנית בנייר אפייה או אלומיניום.
3.מניחים את פילה הסלמון על תבנית האפייה המוכנה. מטפטפים את שמן הזית על הסלמון, ואז מורחים את השום הטחון באופן שווה על הדג.
4.סוחטים את המיץ לימון על הסלמון, ומקפידים לכסות את כל המשטח. מפזרים את השמיר באופן שווה על הפילה.
5.מתבלים את הסלמון במלח ופלפל לפי הטעם. אתה יכול להיות נדיב עם התיבול, מכיוון שהוא מוסיף טעם נהדר.
6.מקפלים את הצדדים של נייר האלומיניום על הסלמון ויוצרים חבילה. זה יעזור ללכוד את האדים ולשמור על הסלמון לח במהלך האפייה.
7.מכניסים את תבנית האפייה לתנור שחומם מראש ואופים כ-15-20 דקות, או עד שהסלמון מבושל ומתקלף בקלות בעזרת מזלג. זמן הבישול המדויק יהיה תלוי בעובי פילה הסלמון, אז שימו לב לזה בהתאם.
8.לאחר שהסלמון מבושל, הוציאו אותו בזהירות מהתנור.
9.מגישים את הסלמון האפוי חם עם חתיכות לימון בצד. זה משתלב היטב עם ירקות מאודים בתנור, תפוחי אדמה צלויים או סלט ירקות טרי.
בתאבון
אולי יעניין אותך?