logo-no-background

DailyMagazine

מתכון לפאד תאי

פאד תאי

בתור אחד שמכור לאוכל תאילנדי ואוהב לאכול פאד תאי קלאסי ברחוב, הכנתי עבורכם מתכון טעים לפאד תאי אמיתי בדיוק כמו בתאילנד.

מתכון פשוט וטעים לפאד תאי תאילנדי

מצרכים:

חבילת אטריות פאד תאי

  • 2 כפות שמן צמחי
  • 1 גוש טופו (חזה עוף, שרימפס או מה שתרצו) חתוך לחתיכות קטנות
  • 2 ביצים
  • 1 חבילת נבטים 
  • 1/2 כוס בצל ירוק, קצוץ
  • 1/4 כוס בוטנים מרוסקים
  • 1 ליים חתוך לקוביות

לרוטב פאד תאי:

  • 3 כפות רוטב דגים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף שמן זית

הוראות הכנה:

  1. מבשלים את האטריות פאד תאי לפי הוראות החבילה, ואז מניחים אותן בצד.
  2. מערבבים יחד את הרוטב דגים, השמן והסוכר בקערה קטנה.
  3. מחממים את השמן הצמחי במחבת על אש בינונית. מוסיפים את הטופו (או העוף) ומבשלים עד שהוא משחים מכל הצדדים.
  4. דחפו את הטופו לצד אחד של המחבת, ואז פוצצו את הביצים בצד השני של המחבת. טורפים את הביצים ומבשלים עד שהן מתייצבות.
  5. מוסיפים למחבת את האטריות המבושלות יחד עם הרוטב לפאד תאי. מערבבים הכל יחד לאיחוד.
  6. מערבבים פנימה את הנבטים, הבצל הירוק ושאר הירקות שתרצו להוסיף ואז מסירים את המחבת מהאש.
  7. מגישים את הפאד תאי עם בוטנים מרוסקים וחתיכות ליים, טעים במיוחד!

הערך התזונתי של פאד תאי 

לגבי ערך התזונתי, זה יכול להשתנות בהתאם למרכיבים המדויקים ולכמויות שלכם. עם זאת, הנה הערכה כללית למנה בודדת של פאד תאי (בערך 250 גרם):

  • קלוריות: 350-400
  • חלבון: 14-20 גרם
  • שומן: 10-15 גרם
  • פחמימות: 45-55 גרם
  • סיבים: 2-4 גרם
  • סוכר: 10-15 גרם

שימו לב שהערכים המדויקים יכולים להיות שונים בהתבסס על המרכיבים הספציפיים בהם תשתמשו והכמויות המדויקות.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

אולי יעניין אותך?