תפוחי אדמה ובטטה בתנור
מתכון פשוט וטעים לתפוחי אדמה ובטטה צלויים בתנור
מצרכים:
- 4 תפוחי אדמה
- 4 בטטות
- 5 כפות שמן זית
- 2 כפיות מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
- 1 כפית אבקת שום
- 1 כפית רוזמרין או טימין (לא חובה)
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- שוטפים היטב את תפוחי האדמה והבטטה כדי להסיר לכלוך. אפשר לקלף את הקליפה אם אתם לא אוהבים, אבל תדעו שהיא מוסיפה סיבים וחומרים מזינים נוספים, לבחירתכם.
- חותכים את תפוחי האדמה והבטטה לקוביות קטנות בגודל ביס. נסו שהן יהיו אחידות בגודלן כדי שיתבשלו בצורה אחידה.
- מניחים את תפוחי האדמה והבטטה בקערה גדולה. מוסיפים את השמן זית, המלח, הפלפל, אבקת שום ועשבי תיבול ומערבבים הכל ביחד.
- לאחר מכן פורסים את תפוחי האדמה והבטטה על תבנית האפייה.
- צולים את תפוחי האדמה והבטטה בתנור במשך כ-30-40 דקות, או עד שהם נהיים רכים זהובים ופריכים. באמצע הבישול, ערבבו היטב כדי להבטיח צלייה אחידה.
- בדוק את מידת העשייה עם מזלג. אם זה עובר בקלות, תפוחי האדמה מוכנים.
בתיאבון!